Övrigt

Bästa mobilen för fotografering?

2016-12-26 13:06 #0 av: Uppkatten

Jag ska köpa ny mobil och står nu och väger mellan Samsung Galaxy s6 och Samsung Galaxy s7.  Tar gärna emot synpunkter på dessa, ffa när det gäller fotografering, eftersom jag fotar mycket och vill ha hyggligt bra kvalitet på bilderna även när jag inte har systemkameran med mig. Eller finns det någon annan mobil som är bättre när det gäller just foto?

Anmäl
2016-12-26 13:22 #1 av: Florrpan

Nokia Lumia (numera Microsoft) brukar ha den bästa kamerasensorn, om du vill ta jävligt bra foton med en mobil. Har ingen större koll på dom längre, men har några i släkten som har dessa telefoner. Väldigt trevligt för foto med extremt hög upplösning.

Men generellt så är väl S7 bättre än S6, enkelt att googla fram jämförelser där.

edit: Kamera från 2013
Nokia Lumia 1020

Key Photographic / Video Specifications

 • 41-megapixel 1/1.5-inch backside-illuminated sensor
 • F2.2 lens
 • 25mm equivalent focal length in 16:9, 27mm in 4:3
 • 2.7x downsampling digital zoom
 • Optical image stabilization
 • Manual shutter speed, focus, and ISO control
 • Xenon flash
 • 1080p 30fps video recording
 • 1.2MP F2.4 front camera
 • Panorama mode
 • Nokia Smart Camera mode
 • Nokia Pro Cam mode
Anmäl
2016-12-26 21:16 #2 av: kissidor

det kan hända att det är som florrpan tror, att gamla nokia lumia 1020 fortfarande står sig mot dagens bästa mobilkameror trots att mobilkamerorna allmänt utvecklats så mycket sen dess. men det hjälper inte riktigt isf, även om det hade varit en bra idé ur andra aspekter att köpa en så gammal telefon och även om man hade kunnat tänka sig en windows phone så finns den inte längre att få tag i - ja kanske beg då förstås. 

och sedan microsoft tog över lumiamärket så har de visserligen haft skapliga kameror i toppmodellerna, men såna extrema ambitioner som nokia hade gällande kamerorna har de nog inte haft. och microsofts senaste och även sista lumia toppmodeller (microsoft lägger ju ner mobiltelefontillverkningen) 950 och 950 XL har då inte enligt recensenterna bättre kameror än samsungs senaste eller de andra mobiler som nämns som värdiga konkurrenter till den som tex lg g5 (jag tror samsungs kameror passar bättre för point and shoot-fotografen, medan LG:s har lite mer att erbjuda för de som kan sin sak).

gällande s6 och s7 nudå, s7:s kamera ska väl vara bättre på det stora hela, som en naturlig följd av utvecklingen. framförallt är det väl foton i dåliga ljusförhållanden som den är vassare på. det finns en enda sak som jag kan komma på som möjligen kan tala till s6 fördel för någon, och det är att den har en lite högre upplösning, 16 Mpixlar kontra 12 Mpixlar, om man nu vill förstora eller zooma väldigt mycket i bilderna kan det ju ha betydelse.

däremot kan det ju istället tala till s7:s fördel att den har minneskortplats, även om det finns s6:or med ända upp till 128GB lagring - men då kostar de ju också därefter. huvudsaken iaf att man har det i åtanke och inte köper en s6 32GB om man ska ta en massa bilder med den.

sen har ju s7 rätt mycket bättre batteritid än s6, och det har väl varken mer eller mindre betydelse för just fotografering än för andra användningsområden - men för de som inte kommer åt att stödladda när de vill så är det ändå viktigt att veta.

Medarbetare på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2016-12-26 23:27 #3 av: Florrpan

#2 Jag sa inte att han skulle köpa en gammal modell. Det var en referens på vad dom hade 2013. Jag sa också att jag inte har koll på vad dom har i dag, men gjorde ett antagande att dom fortfarande är jävligt bra. Farsans nya Microsoft mobil har t.ex IR fokus så han kan fokusera i mörker.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.