2012-03-25 18:52 #0 av: [Nathalie62]

iDisplay är en app som gör att man kan koppla in sin telefon eller surfplatta till sin Windows- eller Mac-dator och använda den som en extra skärm.

För att det hela ska fungera krävs dels att man installerar en app på sin mobila enhet och dels att man även installerar ett program på sin dator. Efter det kan man ansluta datorn och mobilen till varandra antingen via en usb-kabel eller via ett trådlöst nätverk.

Eftersom sammankopplingen inte sker direkt via en vanlig bildskärmskabel blir det en viss fördröjning som var klart kännbar när jag provade iDisplay på min Windows 7 (64-bit)-dator kopplad till en surfplatta från LG. Att spela spel eller att använda grafiktunga tillämpningar som Youtube är inte att rekommendera. Mest irriterande är nog ändå att muspekaren känns seg som sirap när man för över den till mobilskärmen.

Verktyget som sådant är annars enkelt att konfigurera och använda. PC-programmet körs som en liten ikon i systemfältet och bland inställningarna kan man ställa in hur mobilskärmen är placerad i förhållande till den eller de andra skärmar man har på sin dator. Androidversionen av iDisplay kostar 32 kronor att inhandla.