2012-04-08 17:59 #0 av: [Nathalie62]

Siffror som visar att endast 3 procent av Android-användare har uppdaterat till Android 4.0, även kallat Ice Cream Sandwich. Är du en av de som uppgraderat ?

Enligt den senaste statistiken från Google, där mätperioden avslutades igår, finns nu Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) på 2,9 procent av alla enheter som har Googles mobilssystem. Siffran grundar sig på vilka system som finns installerade hos de plattor och mobiler som har besökt Google Play (tidigare Android Market) under de två senaste veckorna.

Så sent om i början av mars låg andelen på cirka 1,5 procent och en stor del av den senaste tidens fördubbling kan antas bero på att Samsung och HTC nu har börjat uppdatera några av de modeller som tidigare haft Android 2.3, även kallad Gingerbread.

Gingerbread är fortfarande den i särklass vanligaste versionen med en en andel på 63,7 procent.

Honeycomb-versionen av systemet (Android 3.0) togs fram enbart för surfplattor och finns därför inte i några telefoner. Det är säkert en anledning till att Honeycomb-enheterna de senaste månaderna legat stadigt på omkring 3 procent och i takt med att tillverkarna går över till 4.0 för sina nya plattor lär andelen snarare minska framöver.

Källa