Appar och program

Betalning i play

2012-04-08 18:07 #0 av: [Nathalie62]

Vissa användare har problem med betalning i Play Store/Market – är du drabbad ? Googles applikationsbutik har vuxit i samma raska takt som själva plattformen. Butiken har gått från att ha ett skralt utbud till att numera innehålla 450 000 appar och spel och erbjuda fler kvalitetstitlar än vad som går att hålla reda på.

Hösten 2010 fick Sverige till sist stöd för betalapplikationer och igår tillkännagav Google att Market numera heter Google Play Store och är en del av nya tjänsten Google Play. Betalning i Market sker genom att man registrerar ett kontokort i något som förut kallades Google Checkout men numera är införlivat i Google Wallet.

Det har under en längre tid av och an florerat rykten om att Googles appbutik ska få stöd för PayPal som betalningsmetod men det har vi inte sett något av än. I artiklar om applikationsreor har det ofta gått att läsa om folk som haft problem att registrera en betalningsmetod.

Play Store/Market verkar helt enkelt vägra acceptera vissa fullt giltiga kontokort, trots att alla uppgifter stämmer. Någon gång kring årsskiftet sägs även betalning med e-kort ha slutat fungera. Hur utbrett problemet är och om det bara är kontokort från vissa banker som är drabbade är svårt att säga.

Därför undrar vi nu – har du haft problem att betala för appar i Market eller fungerar allt smidigt? Vet du om några tips för att få ett strulande kort att fungera? Fungerar till exempel American Express bättre än VISA-kort eller har problemen med banken att göra? Tycker ni det borde gå att betala direkt genom operatörsräkningen istället?

Uppdatering: Det har rullat in bra feedback och en lösning för krånglande kontokort, i alla fall för Swedbank-kunder, är att ansluta kortet till Verified by Visa eller MasterCard SecureCode. Google tycks nämligen kräva att säkerhetsfinesserna är aktiverade för dessa korttyper och avslår icke ansluta kort utan förklaring. Det ska gå ansluta ens kontokort till Verified by Visa/MasterCard SecureCode kostnadsfritt direkt från ens internetbank.

Källa

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2012-04-09 20:38 #1 av: [Nathalie62]

Jag har bara använt mig av gratis apps så tack och lov är jag inte drabbad. Hoppas det fungerar bättre nu när dom uppdaterat korten.

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2012-04-10 13:39 #2 av: ingann

Jag har också bara använt gratisappar än så länge.

/Ingalill

*Personlig ägodel till 2 söner, 1 katt och 1 hund*

Medarbetare på Singelföräldrar och mobiltelefoner

Anmäl
2012-04-14 07:58 #3 av: penphotography

Fungerar kalasbra! Längtar tills Google Wallet kommer till Sverige i full version. Sjukt smidigt att ha alla kort i mobilen, både betalkort och medlemskort. Perfekt att bara behöva ta med mobilen när man går hemifrån!

~Penna~

Medarbetare på Körning iFokus

Anmäl
2012-04-14 12:56 #4 av: [Nathalie62]

#3, Vet du när det släpps i full version Sverige ?

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2012-04-14 21:05 #5 av: penphotography

Nej, tyvärr. Håller tummarna för att det blir snart.

~Penna~

Medarbetare på Körning iFokus

Anmäl
2012-04-14 22:20 #6 av: [Nathalie62]

#5, Jag ska hålla koll när det släpps.Skrattande

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2012-04-15 09:48 #7 av: Bamse 08

Jag andvänder mig också bara av gratis appar.

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.