2012-05-02 03:16 #0 av: [Nathalie62]

Säljstart för LG:s 4G-mobil i början av juni. Vårens båda toppmodeller från LG kommer att börja säljas om två respektive fyra veckor.

LG blev den andra tillverkaren på den svenska marknaden som lanserade en 4G-mobil. LG Optimus True HD LTE, som den fullständiga modellbeteckningen lyder, blir ett alternativ vid sidan av Samsung S2 LTE för mobilköpare som vill kunna koppla upp sig med 4G.

I likhet med Samsung-telefonen har LG:s 4G telefon stöd för 800 MHz och 2600 MHz, som är de två frekvensband som används i Telias 4G-nät. Om man ansluter till Telenors och Tele2:s gemensamma nät får man nöja sig med de områden där man operatörerna använder 2600 MHz-bandet, vilket oftast är större städer eller andra områden med högbelastning.

När Optimus True HD LTE börjar säljas i början av juni kan man räkna med ett pris på cirka 6000 kronor.

Lite tidigare, i mitten av maj, ska LG:s quad core-mobil Optimus 4X HD börja säljas. Priset kommer att ligga på strax över 5500 kronor.

Quad core innebär att det är utrustad med en processor med fyra kärnor. Ska man var helt korrekt finns det faktiskt fem kärnor i den Tegra 3-processor från Nvidia som man hittar under skalet. På idg.se kan man läsa mer. Något ni hade velat investera i ?