2012-05-28 12:13 #0 av: [Nathalie62]

I februari fick den väldigt gott betyg och räknades som en av de absolut bästa mobilerna man kunde köpa. Priset drar ner betyget lite, men det är ändå världens bästa mobil som fått 4g och därmed blivit mycket snabbare.

Batteritiden är dock sämre och man måste ha laddaren med sig för att vara säker på att den räcker om man använder mobilen. En stor nackdel med 4g-versionen är att batteritiden enligt specifikationerna är långt mycket sämre än tidigare. Förra versionen har en uppskattad passningstid på 610 timmar medan 4g-versionen uppges klara 192 timmar. Och taltiden är 8 timmar respektive 5 timmar. Detta är förstås mycket irriterande, men en passningstid på 610 är tillverkarens glädjesiffror med allt avstängt och telefonen nerstoppad i en liten låda, typ. I verkligheten vet vi att vi måste ladda telefonen varje dag, och med 4g-versionen är det inget undantag. Att skärmen är större bidrar förstås lite till mer batterislukande, men störst anledning är nog 4g, och förhoppningsvis kommer batteritiden hos 4g-telefoner bli bättre framöver.

Mer går att läsa här IDG.SE

Jag som äger denna lur har märkt nackdelar som att samtalen ofta bryts och telefonen blir väldigt het om man har den i fickan/väskan men stänger man av 4g och bara använder sig av 3g så är det inga problem men man frågar sig, vad är då meningen med 4g ? Enligt mig är inte detta okei.