Hårdvara

Galaxy Note med 4g

2012-06-05 14:57 #0 av: [Nathalie62]

Rykten sägs att den ska släppas i oktober. Att Samsung Galaxy Note som kom i höstas hittills sålts i över sju miljoner exemplar visar att det finns en marknad för väldigt stora mobiler, eller phablets som vissa kallar formatet (en kombination av ”phone” och ”tablet”).

Det torde inte råda några tvivel om att den sydkoreanska tillverkaren planerar en uppföljare, men frågan är vilken hårdvara den kommer bjuda på och när. Enligt ett färskt rykte ska efterträdaren till Galaxy Note släppas i oktober, ett år efter att originalet lanserades. 

En uppföljare utan uppgraderingar vore inte särskilt mycket att hurra för och Galaxy Note 2 sägs få en något större skärm på 5,5 tum med WSXGA+-upplösning (1680 x 1050 pixlar). Skärmtekniken kommer enligt ryktet fortfarande vara Super AMOLED med PenTile-matris.

Källor gör även gällande att uppföljaren ska utrustas med Samsungs maffiga dubbelkärniga Cortex-A15-chip Exynos 5250 med 2GHz klockfrekvens och grafikdelen Mali-T604. Avslutningsvis nämns en 8MP-kamera med bättre sensor, 4G-uppkoppling samt 1,5GB RAM-minne. Skulle dessa förbättringar vara tillräckliga för att få nuvarande Note-ägare att uppgradera ? Här går att läsa mer Skrattande

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2012-06-05 14:59 #1 av: [Vargöga]

Galaxy Flört

Anmäl
2012-06-05 15:01 #2 av: [Nathalie62]

#1, Tack för din uppmärksamhet :heart:

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2012-06-05 15:03 #3 av: [Vargöga]

Så lite så. Tungan ute

Intressant med 4G. Hoppas nätet blir uppgraderad så det kommer flera ställen där 4G kan hållas till.

Anmäl
2012-06-05 15:06 #4 av: [Nathalie62]

#3, Ja det behövs verkligen redan nu även om det enbart finns ett fåtal med 4g så jag hoppas dom uppdaterar inom snar framtid. Som det är nu bryts ofta samtalen eftersom nätet är så ostadigt, man får då gå över till 3g och det är rätt tråkigt.

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2012-06-06 10:05 #5 av: Bamse 08

Jag tolkade rubriken fel Tungan ute

Trodde det stog att den vägde 4 gram, haha Skrattande

Hur somhelst.

Jag har ganska svårt för "stora", tycker att de blir så jobbiga att hålla i handen Tungan ute

Annars håller jag med #3

Anmäl
2012-06-06 15:43 #6 av: [Nathalie62]

#5, Det är lätt hänt Skrattande
Tycker oxkså den är i största laget, det blir jobbigt att ha en sådan i fickan och tror det blir mer obekvämt att hålla i när man pratar i telefon till exempel men den som har en note redan kanske har en annan erfarenhet, i så fall får ni gärna dela med er.

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2012-06-07 03:15 #7 av: Fridaybrew

Jag är skitnöjd med min note =) Visst den är stor, men den får plats i jeansfickan utmärkt. Det går att använda med en hand om man lär sig tekniken, lite puligt är det men det går. De flesta har ju headset så då kvittar storleken på telefonen. Den har röststyrning om man verkligen vill skippa att hantera den, dock på engelska och dne är lite instabil .....eller jag har inte lekt med den tillräckligt antingen eller.

Jag gillar skrivpennan som gör att man kan rita visa och göra det detaljerat om man så vill.

Tjejer har oftast sina mobiler i handväskan så då bör storleken inte vara ett problem =)

Skärmbilden är underbar att titta på, jag har sparat ner tvserier och lite film som jag tittar på när jag är tex på sjukhus eller har tråkigt.

Skärmen drar rätt mkt ström så den första veckan när man leker mest hela tiden så blir det till att ladda varje dag, dock när man lugnat ner sig och vanlig mobilvardag uppstår ja då räcker batteriet ett par dagar iaf för mig. Dock får man räkna med att ladda den var dag så blir man inte besviken.

Den fotar bra filmar också, spel blir roligare på den större skärmen. Man kan läsa internetsidor direkt även de sidor som inte är mobilinternetsidor utan vanliga internet är lättnavigerat.

Den är kompatibel med 64 gb sd kort (dock står det inte i specsen men den funkar iaf). Minneskortet 64 gb är mitt nästa köp tillsammans med en cover som har ben i sig så dne kan stå upp så man slipper hålla mobilen vid filmtittande.

Anmäl
2012-06-07 14:42 #8 av: [Nathalie62]

#7, Tack för att du delade med dig, det lät ju genast mer intressant nu Tungan ute, tänkte inte på headset för det kan man ju annars använda om man tycker det blir lite bökigt att hålla i, känns det inte klumpigt att ha den i fickan eller det är sådant man vänjer sig vid ? Jag använder aldrig väska trots att jag är kvinna Flört.

Något jag tyckte lät trevligt var också att den hade lätt för att navigera till internetsidor som inte är av mobilversion, har upplevt att dom oftast är sämre.

 

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2012-06-07 16:13 #9 av: Fridaybrew

=)

Jag misstänker (utifrån att se sambons jeans) att kvinnobyxor ej har lika stora/djupa fickor som de typiska mansjeansen. Såatt noten får plats i är jag skeptisk mot, den behöver ju komma ner en bit i fickan så man kan sätta sig utan att vecket hamnar mitt över luren och "bryter" den.

Jag har ett par jeanse med riktigt fina djupa fickor dock de andra paren är de helt normala och då tar jag gärna ur mobilen innan jag tex sätter mig i bilen. För det jag gillar att ha telefonen i mittkonsolen medans jag kör. Dock svara jag aldrig utan headset för jag trivs inte med att prata mobil medans jag kör. Men det kan vara bra och se iaf vem som ringer.

Om du har mediamarkt i närheten så rekomenderar jag att gå dit då de alltid har mobilerna igång samt uppkopplade till deras egna wifi, då kan man testa igenom internetsurfning osv.

Klumpighetskänslan försvinner förvånatsvärt snabbt, i början så är den ju superstor, men efter säg två veckor så är alla andra minitelefoner och man känner sig som en jätte när man håller dom lol.

Precis som när man köper en superstor platttv första två veckorna är den stor men sen är det helt normalt och alla andra tvs ser små ut istället.

Jag hade funderat på noten ett tag när den kom ut sen fick jag leka med en kompis som redan köpt en då var det klart. Inget jag ångrar. Det roliga är att därefter har jag låtit mina vänner leka med min och 2 st har sedan köpt notes =) Även dom är tokigt nöjda med det valet.

Men som sagt den är stor och kanske inte en telefon för alla, så kläm och känn på den och bestäm själv om det är något som passar.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.