Mjukvara

Gör din Androidmobil snabb och säker

2012-07-01 08:43 #0 av: [Nathalie62]

Till skillnad från Iphone går Android att skräddarsy efter dina behov. Här är några smarta trick du kan utföra för att göra din Androidtelefon snabbare, mer produktiv och säkrare.

Installera en bättre webbläsare

En av fördelarna med webbläsaren Opera Mini är den använder en molntjänst som komprimerar den data som skicka med upp till 90 procent. Den erbjuder dessutom flikar, widgets och avancerade funktioner för personlig säkerhet.

Androidanvändare har emellertid möjligheten att använda Opera Mobile istället för Opera Mini. Opera Mobile har stöd för Flash, 3d-grafik, html5 och en snabbare motor för att rendera webbsidor. Dessutom kan du komma åt kameran direkt i webbläsaren. Räkna med att det kommer att släppas en rad nya häftiga insticksprogram som utnyttjar kraften i Opera Mobile.

Installera ett optimeringsverktyg

Appar som Android Booster och Android Assistant ger dig möjlighet att automatiskt stoppa appar som kör i bakgrunden och äter upp din batteritid. Du kan ställa in hur mycket data som får laddas ned över din 3g eller 4g-koppling. Du kan även radera din cache och historik.

Spara in på batteritiden

Inget gör din Android långsammare än ett dött batteri. En fördel med Androidtelefoner jämfört med Iphone är att du kan byta ut batteriet. Men med rätt knep kan du undvika att köra slut på batteriet. Appar som Juicedefender och Battery Stretch hjälper dig att hålla koll på hur mycket batteriet används. Med över sju miljoner nedladdningar är Juicedefender en av de populäraste apparna i sin kategori.

Dela internetkoppling med din telefon

Har du en obegränsad dataplan för ditt abonnemang kan du använda din telefon som modem för din laptop eller surfplatta. Använder du dessutom din bärbara dator för arbete så är det dessutom säkrare att använda ditt 3g eller 4-g abonnemang än ett öppet trådlöst nätverk på okänd ort. Den bästa appen för att dela internet på en Androidtelefon är Tether från Clockworkmods. Appen är gratis i sitt grundutförande men kostar fem dollar (cirka 35 kronor) om du vill få tillgång till alla funktioner.

Vill man läsa om fler åtgärder så går det att få mer information på Idg.se

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2012-07-02 02:32 #1 av: ingann

Jag hade Juice Defender ett tag men med den installerad fungerade inte vare sig Viber eller Kik. Med Viber fungerade det att smsa men så fort jag skulle ringa med det så låste sig telefonen och jag inte ens kunde stänga av den utan jag var tvungen att lossa batteriet för att starta om mobilen. Med Kik, som är en chatt-app, låste sig telefonen direkt när jag öppnade det.

Efter mycket frustration så avinstallerade jag en app i taget för att se vilket som hindrade och när jag avinstallerade JuiceDefender så fungerade apparna klanderfritt igenGlad

/Ingalill

*Personlig ägodel till 2 söner, 1 katt och 1 hund*

Medarbetare på Singelföräldrar och mobiltelefoner

Anmäl
2012-07-02 10:42 #2 av: [Nathalie62]

#1, Det var något nytt, Jag har bara hört gott om JuiceDefender men dom kanske inte har haft någon chatt app, det borde ju fungera ändå tycker man, konstigt.

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2012-07-02 13:30 #3 av: ingann

Ja, jag hade också hört bra om den men för mig blockerade den de andra apparna och låste telefonenObestämd

Kim hade det även på sin gamla Galaxy 5 och där gjorde den varken till eller från. Batteriet tog slut lika snabbt ändå. Men å andra sidan satt ju han och chattade hela tidenFlört

/Ingalill

*Personlig ägodel till 2 söner, 1 katt och 1 hund*

Medarbetare på Singelföräldrar och mobiltelefoner

Anmäl
2012-07-02 19:46 #4 av: [Nathalie62]

#3, Men den app är ju till för att spara batteri, inte tvärtom Tungan ute även om man chattar som sjutton så borde den klara det tycker jag. Dom jag hört som hade köpt den här appen tycker den är värd varje krona men man kanske ska fråga om dom använder något chatt program och hur det funkar i så fall he he.

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2012-07-02 22:27 #5 av: ingann

Den kanske funkar bättre om man betalar för denFlört Vi hade bara gratisversionen

/Ingalill

*Personlig ägodel till 2 söner, 1 katt och 1 hund*

Medarbetare på Singelföräldrar och mobiltelefoner

Anmäl
2012-07-02 23:31 #6 av: [Nathalie62]

#5, Det kanske är så, det finns ju mer funktioner och fler inställningar man kan göra med den då Skrattande

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.