Teknik

4G efterfrågas:Tekniken bakom 4g

2012-09-13 14:02 #0 av: [Nathalie62]

Många svenskar vill ha en smartphone eller surfplatta med 4G men vet knappt vad det är, en undersökning som genomförts visar det sig att över hälften av de tillfrågade ville ha en telefon eller surfplatta med 4G vid nästa köp.

Framtidens mobilnät är redan i Sverige och vi erbjuds sjukt snabba hastigheter för datatrafik. Men hur kom vi hit ? M3 berättar om bakgrunden och vägen fram till 4g.

Undersökningen som bygger på svar från 1 039 personer under sommaren visar att 25 procent aldrig hört talas om 4g jämfört med 20 procent som vet vad det är. Resten av de tillfrågade, 55 procent, uppger att de känner till 4g men vet inte vad skillnaden är jämfört med 3g.

4g är ett ganska komplext nätverk som finns i en rad olika så kallade frekvenser. Det betyder att en telefon som är förberedd för 4g eller lte i USA inte nödvändigtvis fungerar i de svenska 4g-näten.

Den största skillnaden mellan 3g och 4g är att den senare erbjuder överföringshastigheter på 100 megabit per sekund för en mobiltelefon. En stationär enhet med radiomast har en teoretisk överföringshastighet på upp till en gigabit per sekund.

Hur det hela uppstod går det att läsa mer detaljerat här

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2012-09-13 14:42 #1 av: kissidor

det där stämmer nog mycket bra, att lte/4g är nåt många vill ha utan att de ens vet vad de ska ha det till Skrattande.

man måste ju förutom att själva telefonen stöder det även ha ett abonnemang som ger dig tillgång till 4g-nätet och så dessutom ha en utbyggd täckning från den operatören där man tänker använda telefonen, annars slänger man pengarna i sjön Flört.

för egen del har jag abonnemanget men än så länge för det mesta inte täckningen - så därför är det inget jag i dagsläget prioriterar att telefonen stöder Glad

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2012-09-13 18:38 #2 av: [Nathalie62]

#1, Jag hade en LTE förrut och fick allt som oftast ha 4g avstängt för att samtalen skulle fungera felfritt och ändå bor jag i en större stad så det "borde" vara täckning men för mig var det inget vidare, visst gick det väldigt snabbt att surfa med men då skulle man inte invänta samtal för då bröts det.

Tycker det är bra att informera människor om att kolla hos respektive operatör först innan dom skaffar en LTE lur eller kanske till och med prova det hemma för och se om det verkligen "håller måttet" så man är riktigt säker innan man beställer något.

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2012-09-13 21:18 #3 av: kissidor

jaså var det såna problem dessutom Förvånad! ja då är det nog många som skulle kunna vänta ett slag innan de hetsar upp sig över att de måste ha lte Flört

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2012-09-14 14:28 #4 av: [Nathalie62]

#3, Ja tyvärr var jag långt ifrån ensam om problemet och i början skyllde operatören på samsung och dom vände det mot operatören så man satt som i ett spindelnät och bara slussades fram och tillbaka och sen kom det ju fram att det inte var telefonen i sig det var bekymmer med men innan dess fick man sända telefonen på "reperation" i 3 omgångar med samma svar varje gång och när det kom fram att det var detta som var boven så ville man återköpa luren men de gick inte för sig.

Det slutade med att jag sålde min, i annonsen skrev jag om detta problem så dom var medvetna om det.

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.