Hårdvara

Samsungs mobiler 4g nät

2012-10-04 05:21 #0 av: [Nathalie62]

Under 2012 ska nästintill hela Sverige täckas av 4g. Dessutom kommer flera mobiler med stöd för tekniken, bland annat dessa från Samsung.

Telia har gjort undersökningar innan sommaren som visat att det saknas kunskap om 4g-nätet och vilka fördelar som det har gentemot 3g, bland annat så var det bara en fjärdedel av de tillfrågade som förstod skillnad mellan 3g och 4g. Telia har därför bestämt sig för att satsa mer på marknadsföringen av 4g som numera ingår i alla deras mobilabonnemang.

Utbyggnaden av nätet fortskrider och vid slutet av 2012 kommer nästintill hela Sverige täckas av 4g.

Problemet med 4g är inte bara att det krävs nya basstationer utan att det även krävs telefoner som stödjer de nya frekvensbanden. För de som inte vill ha en Galaxy S2 LTE har det inte funnits så mycket alternativ vilket har lett till att vi inte fått samma utveckling som exempelvis USA där lte är en viktig aspekt vid köp av telefon. Med det sagt är ofta hastigheterna betydligt lägre än i våra svenska nät.

Nu blir det däremot två till telefoner från Samsung som ansluter sig till det nya snabbare 4G-nätet; Galaxy S3 4G och Galaxy Note 2 4G.

Läs vidare på Idg.se

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2012-10-04 10:24 #1 av: kissidor

i mitt abonnemang ingår det 4G-surf, och jag jobbar i sthlm - så nu börjar det kännas intressant med LTE för mig i nästa lur faktiskt. om inte nästa nexus stöder det så kan note II helt klart vara ett intressant alternativ - jag tror kanske jag skulle kunna vänja mig vid storleken nu Tungan ute

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2012-10-04 10:34 #2 av: [Nathalie62]

#1, Trevligt kissidor ! Det kan ju ta sin lilla stund innan man vänjer sig vid allt he he.

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2012-10-05 15:40 #3 av: kissidor

jo jag menar det nathalie Skrattande. jag hittade min gamla x10 mini häromdan när jag rotade efter nåt annat, och jag höll på att smälla av när jag såg hur superfjantliten den var! hur sjutton kunde jag nånsin få för mig att försöka surfa och maila på den tänkte jag Skrattande

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2012-10-05 18:39 #4 av: [Nathalie62]

#3, Ha ha ha en smärre chock Tungan ute

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.