Övrigt

Mobil ifokus mot mobbning

2012-10-17 15:33 #0 av: [Nathalie62]

Mobbning (även kränkande särbehandling) innebär att en eller flera personer utsätts för systematiska uppsåtliga handlingar som anses hotfulla eller störande inom en social grupp. På Mobil iFokus har vi kommit överens om att inte tolerera mobbning.

iFokus mot mobbning

Många människor på ett ställe

Vi har alla olika bakgrund, erfarenheter och värderingar. Vi har olika saker att bidra med i diskussionerna. Det är styrkan med en plats som iFokus. Här kan du få nya infallsvinklar och perspektiv. Samtidigt ställer det krav. Vi måste vara lyhörda för varandra.

Mobil iFokus ska kännas tryggt

Vårt mål är att man som medlem ska uppleva Mobil iFokus som tryggt och fritt från mobbning. Vi måste därför uppträda på ett sånt sätt att inte andra känner sig hotade när vi diskuterar. Det en person uppfattar som engagemang och diskussionsiver kan en annan uppfatta som hotfullt eller kränkande.

Känner du dig utsatt?

Om du känner dig mobbad eller hotad är det viktigt att du talar om det, antingen till mig som värd eller mina härliga medarbetare. Tala om vem eller vilka du känner dig utsatt av, vad som får dig att känna så och vad du förväntar dig att någon gör åt det. Bifoga gärna exempel från diskussioner. Då är det mycket lättare att bilda sig en uppfattning.

De flesta vill väl

Utgå ifrån att det du läser på  Mobil iFokus är skrivet med gott uppsåt, känner man sig osäker kan man alltid fråga vilken avsikt som ligger bakom ett inlägg.

Må gott och ta väl hand om varandra!

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2012-10-17 21:22 #1 av: [Nathalie62]

Om någon känner sig mobbad/trakasserad här hör då av er till antingen mig (sajtvärd Nathalie) eller till mina underbara medarbetare,

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2012-10-17 21:38 #2 av: kissidor

bra initiativ :-) !

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2012-10-17 21:49 #3 av: [Nathalie62]

Skrattande

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2012-11-08 01:22 #4 av: ingann

Kanonbra! Jag har sett flera under de år jag varit medlem på ifokus som blivit utsatta.  Oftast så försvaras det med att "det var inte menat så" men när en hel grupp, ibland en hel sajt går ihop mot någon för att den har en avvikande mening så ÄR det mobbing, oavsett vad de menade när de började.

 

Skönt att Mobiler är fritt från sånt Skrattande

/Ingalill

*Personlig ägodel till 2 söner, 1 katt och 1 hund*

Medarbetare på Singelföräldrar och mobiltelefoner

Anmäl
2012-11-08 10:18 #5 av: [Nathalie62]

Puffar upp denna med.

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2014-02-09 22:37 #6 av: [Nathalie62]

Vill bara skicka en liten påminnelse om detta då det tåls att upprepas då och då, speciellt när det gäller översittarfasoner.


Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2014-02-10 00:09 #7 av: Razzora

Mycket bra!

Anmäl
2014-02-11 21:34 #8 av: Gunlog

Absolut! Blir lika förvånad varje gång jag hör om mobbing överhuvudtaget. Om jag någon gång ser någon bli mobbad/påhoppad så går jag emellan direkt... Jag försvarar alltid de svaga. Önskar bara att mina medmänniskor hade tänkt likadant. Men istället tänker de: "Inte mitt fel så bäst jag inte blandar mig, för då kan jag råka illa ut."

Må så vara att man råkar illa ut, men då har man i alla fall försökt...

Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...

Sajtvärd på julen.ifokus.

Sajtvärd på Hantverk & på Återbruk.

Anmäl
2014-02-11 22:41 #9 av: [Nathalie62]

#8, Det är trevligt att det finns sådana som vågar och kan gå emellan när någon blir utsatt på olika sätt, tyvärr är det många som bara skiter i det och det skapar bara ännu mer osämja och då mobbning faktiskt sker på ifokus valde jag ändra det till enbart denna sajt för här accepterar vi absolut inget sådant.

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2014-02-26 12:04 #10 av: [TechWoman]

Drinkför detta!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.