Hårdvara

Samsung Galaxy Beam: Beam me up Samsung

2012-10-17 16:24 #0 av: [Nathalie62]

Galaxy Beam skryter inte med fyrkärniga processorer eller superkamera, istället har mobilen en projektor! Vi har testat hur bra det funkar i praktiken.

Det är faktiskt inte första gången vi ser en projektor i en telefon, Samsung lanserade redan 2009 ett försök till projektortelefon som det inte längre pratas om eftersom den sög, helt enkelt.

Men nu är det nya tider och Samsung Galaxy Beam är en rejält uppdaterad och betydligt mer genomtänkt telefon.

Det är ett ganska intressant grepp att slänga in en projektor i en mobiltelefon, men det känns också väldigt smalt. Det är nog ganska få som känner behov av en projektor i telefonen. Och även om det är smalt såtillvida att efterfrågan inte är så stor blir dock tjockleken på telefonen allt annat än smal. Fast i ärlighetens namn ska vi erkänna att den är smalare än vad vi förväntade oss: 12,5 millimeter är inte så tokigt och den känns bara som en lite äldre telefon, en sådan vi såg för ett par år sedan.

Något som förstärker den äldre känslan är för övrigt det faktum att den kommer med Android 2.3 – Gingerbread. Nu när Jelly Bean har lanserats tycker vi att åtminstone Ice Cream Sandwich skulle vara förinstallerad.

Det är ju ingen vansinnigt ljusstark upplevelse (15 lumen), men att matcha en 42-tums tv med helt okej bildkvalitet går faktiskt riktigt bra. Rummet bör vara rejält mörklagt, och ännu bättre blir det om du nöjer dig med ännu lägre storlek på bilden och håller dig runt 30 tum. Då funkar det riktigt bra.

Eftersom allt som visas på skärmen spelas upp via projektorn är det bara att köra på med vad du vill. Vi provade 720p mkv-filer som dock hackade och blev svåra att titta på. Men mp4-filer och vanliga lågupplösta filer gick utmärkt. Dock är ju ljudet mycket tråkigt i de inbyggda högtalarna, varför man gärna vill koppla in det i en ljudanläggning eller använda hörlurar.

Det följer med ett extra batteri plus en kombinerad batteriladdare och ställ vilket inte hör till vanligheterna. Men det vittnar också om att projektorn drar en hel del ström. Med extrabatteriet kan du dock enkelt byta det och dubblera livslängden på telefonen.

Läs mer om Samsung Galaxy Beam

 

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2012-10-17 19:26 #1 av: kissidor

festligt, jag läste om den där förut och blev nyfiken, kul att få veta lite mer om den Glad. med lite fräschare prestanda och androidversion kunde det ju vara nåt!

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2012-10-17 20:50 #2 av: [Nathalie62]

#1, Ja jag blev också lite imponerad faktiskt Skrattande

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2012-12-16 20:45 #3 av: Wildstyler´s

Jag råkar äga denna telefon! :) Köpte den till superpris på cyberphoto.se, gav 2500kr i oktober. Har följt prisutvecklingen lite och de har nu höjt priset på den till 2790kr.

Kan säga att jag är riktigt nöjd med telefonen och inte minst projektorn!
Nu använder jag den inte sådär jätteofta, men det är helt klart en kul grej! Bilden är helt okej även om man inte har helt mörklagt, ljust underlaget är desto viktigare.

Nu har jag inte haft de senaste telefonerna direkt, utan uppgraderade mig från IPhone 3GS som inte är den vassaste idag.
Men utgår jag från den så är jag tillfreds med min Beam. Åtminstone sånär som på att programvaran hade kunnat flyta på liite bättre, men väntar tålmodigt på att de ska uppdatera den.. Nån gång!? :P

Anmäl
2012-12-19 13:56 #4 av: [Nathalie62]

#3, Trevligt att höra att du var nöjd Wildstyler´s.

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.