Annons:
Etiketthårdvara
Läst 9406 ggr
[Nathalie62]
7/2/13, 1:10 AM

Asus Fonepad - Stor, billig och batterisnål

Fonepad är en bra platta för den som letar efter någon större mobiltelefon och tycker att det är viktigare med batteritid än prestanda. När man pratar i telefonen är det dock säkrast att använda headset.

ASUS Fonepad har en Intel Atom Z2420 1,2 Ghz-processor och en inbyggd 3G-telefon. Den vackra metallytan och IPS-skärmen på 7 tum samverkar för att ge bra multimediaunderhållning.

Fantastisk 7-tums metallyta som passar perfekt i handen. Fonepad är en surfplatta som har flexibiliteten hos en smartphone, men gör att du slipper ha med dig två olika enheter.

Fullt stöd för 3G-telefoni innebär att Fonepad kan vara uppkopplad hela tiden för enkel webbsurfning och direktuppspelning av ljud och video. Fonepad kan även användas för vanliga samtal, med den dubbla mikrofonen med störningsfilter eller ett Bluetooth-headset – och eftersom man bara behöver en plan för mobila data är det billigare än att ha en separat smartphone och en 3G-surfplatta.

Levande bilder
Fantastiska bilder med en skärm som har en betraktningsvinkel på 178°

Designad för mobilitet och låg strömförbrukning
Nästa generations Intel Atom mobile CPU med låg energiförbrukning som gör att enheten kan användas hela dagen. 

Pris just nu från: 2039 riksdaler

källa

Kanske något att satsa på? Men blir nog att skaffa större jeansfickor då 😃

Annons:
[Nathalie62]
7/5/13, 1:06 PM
#1

Vad tror ni om detta, surfplatta och telefon i ett, känns lockande men dock lite stor att bära med sig bara 📱😃

Snurpan79
7/5/13, 2:52 PM
#2

#1 Håller med. Tanken känns tilltalande, men samtidigt känns det inte smidigt att ständigt släpa runt på den storleken. Håller mig till mobiler med 5 tum plus minus liiiiite. 😉Har en känsla av att jag kommer säga något helt annat om något år eller så dock.

Medarbetare på Mobiltelefoner i Fokus

kissidor
7/9/13, 7:14 AM
#3

tanken är lockande (fast jag skulle inte nöja mig med prestandan hos denna dock) men jag är vis av erfarenhet skeptisk.

denna är ju ännu mycket större än min underbara note 2 som jag med sorg i hjärtat 😭tvingades ersätta med en s4 som privattelefon, just pga att jag aldrig riktigt fick till hanterbarheten i alla lägen. men kan man vänja sig vid att alltid ha ett bluetooth-headset i örat (det kunde inte jag) och nöjer sig med telefon och aldrig är i den sitsen att man skulle behöva messa med enhandsfattning så kanske det kan gå. jag kände dock att jag var en lite för gammal hund för att vänja mig om så radikalt, så nu har jag alltid en 8" surfplatta med mig också.

Värd på Mobiltelefoner och Android

[Nathalie62]
7/9/13, 11:00 AM
#4

#3, Det hade nog varit påfrestande att alltid ha ett headset i örat för jämt 😃

[Nathalie62]
7/28/13, 1:04 AM
#5

Oh, nu är den nere på 1890kr😃

bamse6311
7/28/13, 2:28 AM
#6

Priset är ju enormt Bra.

5 tums telefon eller 7 tums platta, det är ju inte så där jättestor skillnad egentligen.

Nog så skulle även en sådan gå ner i bakfickan på jeansen.

Angående det där med enhands eller tvåhandsfattning så har jag använt tvåhandsfattning ända sedan jag gick över lur med fysisk knappsats.

Har luren i vänsterhanden och sköter manövreringen med högra handens pekfinger.

Skulle jag behöva ha luren i höger hand och samtidigt sköta manövreringen med samma hands tumme så hade det gått betydligt långsammare.

Skulle jag med tummen öppna EN app på min 4,3 tums skärm så hade det gällt att hålla både tungan rätt i mun och koncentrerad med tummen så att den inte öppnade tre appar samtidigt.

Använder även naturligtvis pekfingret när jag skriver och alltid i landskapsläge för annars så hade inte ens den inbyggda ordlistan klarat ut vad jag menade, haha.

Missförstå mig nu rätt, jag var en jävel på att skriva riktigt jäkla fort och rätt med höger tumme när jag hade lurar med fysisk knappsats *skrattar*.

Ett riktigt intressant pris har den här Asusen också.

Om man/jag skulle ha en sådan så kan man ju beroende på tillfälle välja med att ta den eller min Sensation (4,3 tum) med sig.

Tyvärr så faller det hela på kameran vilket är en väldigt viktig bit för min personliga del.

Annars så klart intressant alternativ för oss med lite större tummar eller som kanske andra skulle säga, tummen mitt i hand *skrattar*

Bästa hälsningar,
Bertil

Annons:
[Nathalie62]
7/28/13, 1:09 PM
#7

#6, När den dyker upp på Media Markt ska jag genast dit och leka lite, även om jag har små händer tror jag ändå man vänjer sig. Ska inte ta med mig någon ryggsäck utan bara prova om den får plats i jeansfickan 😃(klargör att jag självklart inte tänker stjäla den).

Tycker ju det är så praktiskt att kunna ha allt i ett telefon 😉

[Nathalie62]
7/29/13, 8:34 PM
#8

Imorgon ska Nathalie till Media Markt 😃👍

kissidor
7/29/13, 9:37 PM
#9

spännande Nathalie :)! men ta en titt på galaxy mega också: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1900952 för den är bra mycket vassare än fonepaden och den senare tror jag kan kännas lite väl seg och klen när du är van vid s3:an.

Värd på Mobiltelefoner och Android

kissidor
7/30/13, 8:18 AM
#10

fast fonepaden kanske är vassare än jag trodde, en intel-processor är ju en tidigare okänd faktor i en androidtelefon och jag blev överraskad när jag läste användaromdömena på prisjakt.nu på den, de är ganska översvallande och går nästan stick i stäv med expertrecensionerna! 

ja du måste hursomhelst tala om för oss hur det blev Nathalie, för nu är jag rejält nyfiken 😃!

Värd på Mobiltelefoner och Android

[Nathalie62]
7/30/13, 11:36 AM
#11

Tack för länken kissidor men jag gillar inte 4G LTE då jag har dålig erfarenhet av det och sen skilde priset markant från Fonepaden 😉och visst var den en nyhet att läsa omdömena, därför jag blev så frälst 😃 i denna "surftelefon".

Jag ska informera hur det gick. 👍

kissidor
7/30/13, 11:58 AM
#12

nathalie jag vet varför du inte gillar LTE, du hade ju om jag minns rätt en sgs2 LTE och på den tiden var det en bugg som gjorde att bytet mellan 4G och 3G inte funkade särskilt bra - men du ska veta att så är det inte längre 🙂

Värd på Mobiltelefoner och Android

[Nathalie62]
7/30/13, 2:25 PM
#13

#12, hm ska man lita på det tror du? :)

Annons:
kissidor
7/30/13, 2:28 PM
#14

jag tror väl inte det Nathalie, jag vet väl 😎. vi har ju 4 telefoner i familjen nu och alla kör 4G helt problemfritt 🙂

Värd på Mobiltelefoner och Android

[Nathalie62]
7/30/13, 9:56 PM
#15

#14, 😃

Nu har jag kikat in det här och det var inte alls som jag trodde, allting var krångligare, antagligen för att det just var ASUS och efter en del tankebölja så avstår jag trots allt 🤪

Skulle kolla in Megan också men den fanns inte inne så får kolla på den en annan gång, får se om jag kanske väntar in Note 3 istället.

Inte lätt det här med mobiler 😂

kissidor
7/31/13, 10:35 AM
#16

ok, synd att den inte uppfyllde dina förväntningar men vad bra att du kunde testa den ordentligt på mediamarkt 🙂. det är väldigt synd att man inte kan göra det på andra elektronikvaruhus tycker jag, de kanske har apparaterna påslagna i vissa fall åtminstone men när de inte är anslutna till wifi är det ju inte mycket man kan kolla hur de flyter och funkar. då kan man ju lika gärna beställa på nätet i såfall.

fast jag tror säkert inte fonepaden är krångligare än dina samsungar egentligen, du har bara blivit så van vid dem och hur de funkar 😃. galaxy note 8 går förresten också att ringa med om man tar 3G-modellen har jag för mig, men då är det ju lite andra pengar vi pratar om.

Värd på Mobiltelefoner och Android

[Nathalie62]
7/31/13, 12:48 PM
#17

#16, Håller med dig, det är synd att man bara kan göra det där. Kan dock säga att folk skrattade gott när jag hade fonepaden vid örat, jag fick ringa ett samtal på någon minut så jag såg nog inte klok ut 😃

Det kanske är så, vanor är svåra att bryta 😉 dom hade en note 8 men ingen med 3G.

Upp till toppen
Annons: