2012-03-24 23:20 #0 av: [Nathalie62]

Under andra kvartalet ska Samsung uppgradera Galaxy Note till Android 4.0 och samtidigt lägga till nya funktioner för pennan.

Uppgraderingen till Android 4.0 av Galaxy Note kommer troligen att dröja lite längre än ICS-uppgraderingarna som utlovats till Samsungs övriga telefoner. Att tillverkaren nu går ut med information om en uppgradering som ska släppas "under andra kvartalet" tyder i alla fall på det.

Den nya mjukvaran kommer att vara baserad på den senaste versionen av Googles system och ska dessutom innehålla något som Samsung kallar Premium Suite. Det är ett antal nya appar som är framtagna för att fungera tillsammans med den pekpenna som Note är utrustad med.

Med S Note ska man kunna skriva och rita på skärmen och kombinera det med digitalt innehåll som finns i telefonen Det kombinerade innehållet ska sedan kunna sättas samman till en sorts virtuell anteckningsbok

En liknande funktion är My Story där man kan skapa digitala kort med bland annat texter, bilder och videoklipp.

Om man inte är så bra på att rita kan Shape Match komma till nytta, den snyggar till symboler och geometriska figurer. Formula Match ska både kunna tolka och räkna ut matematiska formler.

Memo-appen finns med i Note från början men ska nu bli snabbare och noteringarna ska enkelt kunna skickas till andra användare via molnet.