Operativsystem

Uppdatera Android

2012-09-29 17:59 #0 av: Michaela-N

Är det någon som vet hur man gör om man vill uppdatera sin telefon till en nyare Android-version?

Min syster har en Huawei någonting där versionen är för gammal för att ladda ner vissa appar, t.ex Temple Run och Instagram.


Anmäl
2012-09-29 18:44 #1 av: kissidor

det är väldigt olika michaela, det första man måste göra är att ta reda på om tillverkaren öht tillhandahåller en nyare android-version till hennes mobil, för det är det de som bestämmer. ni bör börja med att gå in under inställningar och scrolla ner till "om telefonen", där kan ni se dels vilken androidversion hon har och dels vad det är för modell. när man tagit reda på det kan man börja forska i om det går att få en uppdatering till den.

under "om telefonen" borde hon förresten också kunna se det, genom att klicka på systemuppdateringar. då borde den säga till om det finns en senare version, men förmodligen kan hon inte få den automatiskt utan måste ansluta telefonen till datorn och använda nån programvara från huawei - och hur det funkar på just hennes telefon har jag ingen aning om för det är totalt olika från telefon till telefon.

 

gör det inte det kan ett alternativ vara att roota telefonen och försöka installera en custom rom baserad på en senare androidversion, om telefonen är så gammal att den ändå inte har nån garanti kvar och man tycker den är så tråkig nu att det är värt risken om det skulle gå på tok. men då måste man läsa på ordentligt och veta vad man gör, för vill man inte göra sig det omaket och dessutom ta risken så får man bara gilla läget med den androidversion man har.

risken är väl också att till ett mindre märke som huawei kanske det inte finns så mycket guider till hur man rootar och custom roms som funkar, men som sagt det kan man forska i när man vet lite mer om telefonen Glad

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.