Abonnemang/kontantkort

Ändra telefonnumrets ägare

2012-12-27 22:43 #0 av: Michaela-N

Det är så här, att min mamma står som ägare till abonnemanget för min telefon, då jag inte är myndig.

Problemet med det är bara att mitt telefonnummer kommer upp när man söker på hennes namn på t.ex Eniro eller Hitta.se. Detta betyder att jag får väldigt många samtal från alla möjliga personer, hennes vänner, personer från jobbet, telefonförsäljare mm.
Först orkade jag stå ut men nu har det börjat bli jobbigt. Jag har därför gått in på de flesta sidor jag kan komma på och tagit bort numret. Men de kommer tillbaka hela tiden, efter varje gång hon betalat min telefonräkning.

Hur kan jag få bort det?


Anmäl
2012-12-28 01:07 #1 av: Snurpan79

Det jag kan rekommendera är att säga till operatören att ni vill att ditt nummer ska vara hemligt hos nummerupplysningarna. Viktigt att säga att det endast ska vara hemligt hos nummerupplysningarna för då kommer ditt nummer fortfarande synas utåt när du ringer, men du blir inte sökbar på t.ex. hitta.se. Sedan när du blir myndig kan du ju ta över abonnemanget och ändra tillbaka så du blir sökbar på sökmotorer igen.

Medarbetare på Mobiltelefoner i Fokus

Anmäl
2012-12-28 23:14 #2 av: Michaela-N

Tack, det var fiffigt! Ska ringa och höra!


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.