Applikationer/appar

Sony Xperia Miro

2013-06-06 22:21 #0 av: ms-mee

Hallå! 
Har precis skaffat mig en Sony Xperia Miro, min första smarta telefon, alltså fattar jag ingenting Lipar
Jag försöker hitta vart man avslutar program, är det någon som kan hjälpa mig? 

Anmäl
2013-06-06 22:54 #1 av: bamse6311

Hej, HÄR kan du läsa en hel del om din Miro.
Bästa hälsningar,
Bertil

Anmäl
2013-06-06 22:56 #2 av: bamse6311

HÄR finns nog det mesta.
Bästa hälsningar,
Bertil

Anmäl
2013-06-06 23:58 #3 av: [Nathalie62]

Om det finns någon uppgiftshanterare i din telefon så borde man kunna stänga av sina program där och här hittade jag användarhandboken ifall du inte har någon.

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2013-06-07 07:25 #4 av: kissidor

inte helt säker på hur du menar, men du kommer ju ur programmen helt enkelt genom att trycka på hemknappen eller på bakåtknappen (så många gånger som behövs beroende på hur mycket du gjort i appen). gör du det med hemknappen ligger programmet kvar öppet i bakgrunden, och systemet kommer att stänga ner det automatiskt när det behöver använda det RAM-minnet som appen tar upp. 

behöver du kunna stänga det helt och hållet för att appen dummar sig eller så kan du dels som nathalie säger gå in under inställningar/programhanteraren (kanske inte heter exakt så i din telefon) och välja den app det gäller och tvinga avstängning på den. behöver du göra det ofta kanske du skulle ha nytta av en task killer, dvs en app särskilt för detta som både underlättar att stänga av programmen manuellt samt kan göra det automatiskt om man väljer en sån inställning. till exempel denna.

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2013-06-07 16:30 #5 av: ms-mee

#1, #2  De har jag läst men de hjälpte inte så mycket.

#3 Den har jag också kikat igenom.

#4 Mja, det var mest sånt jag inte använder jag tyckte var onödigt att de var igång. Som tex fb, den går i bakgrunden trots att jag inte använder den.
En sån där skulle jag visst inte ta hem, utan man skulle tydligen ha en watchdog. Vad det är vet jag inte riktigt, har inte tagit hem den än.

Men nu har jag fått förklarat för mig att man inte ska stänga ner något, utan bara låta det vara som det är. Att det blir segt när man stänger av.
Men jaja, då är det så. Jag blir bara mer övertygad om att jag ska ha en telefon med knappar :P 

Anmäl
2013-06-07 22:39 #6 av: Snurpan79

Task killer är inte att rekommendera, så det du fått förklarat för dig tycker jag du ska lyssna på. Sen är jag övertygad om att du med tiden kommer finna att du klarar dig alldeles utmärkt utan massa knappar på mobilen. Glad

Medarbetare på Mobiltelefoner i Fokus

Anmäl
2013-06-08 08:38 #7 av: kissidor

precis, en task killer rekommenderas aldrig av nån som vet hur androids minneshantering fungerar. men ändå är de populära, och folk som sitter med väldigt klent RAM-minne i sina telefoner kanske ändå upplever att det hjälper dem, placebo eller ej. men då har du fått info och nu låter du fb mm hållas då Glad.

använd din telefon, ladda ner några enkla men smarta appar som underlättar vardagen i den, googla och surfa lite - snart är den din trogna och oumbärliga följeslagare och då kommer du inte att vilja ha en knapptelefon igenSkämtar

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2013-06-08 15:55 #8 av: ms-mee

Jo, det får vara som det är. 

Haha! Ja, jag håller tummarna att jag inte kommer att sakna mina älskade knappar Lipar Det ska nog gå bra, hoppas jag ^^

Tack för hjälpen Glad

Anmäl
2013-06-18 11:22 #9 av: ms-mee

Någon som vet vart jag kan hitta symboler? Har nånting uppe i hörnet som jag inte har en aning om vad den betyder :P Den bara var där helt plötsligt.

Det är den längst till vänster


(Rättelse, den är borta, jag höjde ljudet xD Men jag skulle ändå uppskatta om någon vet vart jag ska kolla nästa gång det är nånting där :) )

Anmäl
2013-06-18 13:11 #10 av: kissidor

oki, det där kallas för statusfältet, och där ser du symboler som visar vilka anslutningar du har igång samt batteri, tid, och i det här fallet ljudet som man där ser är satt på tyst med vibration Glad. hade det varit helt tyst så hade det varit en överkorsad liten högtalartratt, lika som mute-knappen på tv-fjärren du vet. skulle du sätta på bluetooth så skulle du se ett B fast kantigt, typ med runskrift om du förstår hur jag menar. och när du inte är uppkopplad på wifi försvinner ju den symbolen och istället står det vilket nät du är uppkopplad på bredvid uppkopplingsstaplarna, om det är 3G eller Edge eller HSPA tex. och är det ett kryss över staplarna så har du inte kontakt med nåt mobilnätverk alls. nåt annat kommer jag inte på på rak arm som skulle kunna dyka upp där Funderar, men kommer det ändå nåt annat får du väl göra som nu och visa oss Glad

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.