Övrigt

Förändringar på ifokus

2014-01-27 17:55 #0 av: [Nathalie62]

iFokus genomgår lite förändringar, tycker personligen det blivit snyggare och "enklare" för ögat!

Kopierat från Niklas (en av killarna bakom sajten) uppdatering:

"Som ni har sett gjorde vi några små förändringar på iFokus i helgen. Jag ska berätta kort vad det handlar om.

Modulen som tidigare innehöll uppdaterade inlägg och mina sajter har fått en till del. Som ni kanske minns växlade rutan med uppdaterade inlägg mellan att visa senaste diskussionerna där jag har varit aktiv och att visa senaste inläggen på hela iFokus. Vi har delat på dem så att bägge syns samtidigt. Rutan med mina inlägg finns bara så länge som ni har något oläst där. Därför är de inte fetmarkerade heller. Senaste inläggen på iFokus visas hela tiden.

Listan med mina sajter visar numera enbart mina sajter. Nedanför listan finns en länk till sajtkartan som ändå alltid ligger längst ner på alla sidor. På det viset behöver vi inte läsa in två listor med samma innehåll vid varje sidvisning.

En helt ny sak i förändringarna är det vi kallar Karma. Vi kommer inte att berätta några detaljer om hur det fungerar bakom kulisserna. En del kommer ni att märka ändå och resten är det inte viktigt att ni vet. :-) Karma är ett mått på hur bra man är på att sprida god stämning på iFokus. Ju mer man gör livet på iFokus bra för andra, desto högre Karma får man. Klicka på Karmatexten för att få en kort beskrivning av vad Karma är på iFokus.

Som med allt nytt kan det ta lite tid för det att sätta sig. Därför kan det hända att vi gör mindre justeringar den närmaste tiden. Ni får gärna ge konstruktiv kritik (okonstruktiv också, men då lyssnar vi lite mindre engagerat :-).

Hoppas att ni gillar förändringarna!

Vänliga hälsningar, Niklas"

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2014-01-27 17:56 #1 av: [Nathalie62]

Här har Niklas ursprungligen postat, ifall ni vill kommentera något kring uppdateringarna och vill att just killarna bakom ska se så är det här tråden; http://www.ifokus.se/blog/52e63bae8e0e742f84004315-forandringar-och-karma 

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2014-01-27 18:43 #2 av: [Nathalie62]

Enligt mig är det ingen hit och det har inte med att det är nytt" och göra men anser att det börjar gå till överdrift gällande "karma".

Jag tycker det känns lite obehagligt att man ska "mäta" andras karma, dvs omdöme. Alla människor är ju olika med all respekt, men det kan lätt riskera och skapa en obalans, om nån blir bedömd för vad han/hon skriver.

Färgerna och texten är heller inte omtyckta, speciellt för dom med dålig syn, det är svårt att se men har man firefox webbläsare så finns det tillägg för detta ändamål så kan man ändra det som man själv vill, både text och färg, här har vi den

https://addons.mozilla.org/sv-se/firefox/addon/nosquint/


Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2014-01-27 19:09 #3 av: Snurpan79

Personligen gillar jag nya utseendet, men karma-grejen kan de skippa. 

Medarbetare på Mobiltelefoner i Fokus

Anmäl
2014-01-27 19:52 #4 av: kissidor

jag tycker nog det var lättare att se förut, när mina inlägg syntes i fetstil - men detta tror jag nog man vänjer sig vid att titta på rätt ställe. karma har jag inte riktigt luskat precis hur det funkar än Funderar

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2014-01-28 20:21 #5 av: Razzora

Jag håller med att man kunde lättare se sina inlägg förut.. Texten känns för liten.

Dessutom tycker jag att Karma delen är skit.. vad ska den göra egentligen?.. löjligt..

Anmäl
2014-01-29 18:55 #6 av: [Nathalie62]

#5, Vad jag förstått är den till för att hålla koll på ens aktivitet, ju mer man skriver och trycker på "gilla" inlägg desto högre blir karman, håller med dig om att det är löjligt och vad vitsen är med att andra kan se det ser jag ingen anledning till heller och folk lär ju bara se detta som en "tävling" och kommer eskalera.

Själv har jag ändrat textstorleken och färgen nu så det åtminstone går att se ordentligt, jag fick ont i ögonen av det andra, något de borde gjort är att lägga in en sådan inställning i ens profil så folk själva kunde bestämma vad som passa bäst.

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2014-01-29 20:04 #7 av: Razzora

#5 Jag håller med dig, men det var ju tur att du ändrade på textstorleken nu går det att se texten igen!

Anmäl
2014-01-30 17:57 #8 av: [Nathalie62]

#7, Ja man måste ju se om man får meddelande t.e.x. SkämtarSkrattar

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2014-01-30 22:10 #9 av: Snurpan79

#8 Är en fördel om man gör det ja. GladSkämtar

Medarbetare på Mobiltelefoner i Fokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.