Önskemål

Hjälp med stryktålig telefon?

2014-05-12 22:17 #0 av: JoannaLi

Hej! Jag har haft otur med en lång radda olika Samsung-modeller, där jag knäckt den ena efter den andra på olika sätt (vattenskada, stengolv, betonggolv, snödriva...). Därför - även om jag är världens förtjust i Samsungen som system - så söker jag nu en stryktålig telefon. 

För mitt i denna långa radda med Samsungtelefoner, så hade jag en Xperia (U om jag inte minns helt fel), som tålde allt. Jag lade den i en snödriva i 3-4 dygn, jag la den i en vattenpöl under en kortare period, jag har använt den i snöstorm, jag har tappat den i betonggolv från 2,5 meters höjd, jag har haft hästar som slickat, bitit och trampat på den, och den funkar fortfarande. Enda anledningen till varför jag bytte var att ibland ville den hänga upp sig på vissa funktioner och så ville bakstycket släppa i tid och otid, och så var jag inte överförtjust i själva systemet. 

Så nu söker jag en efterträdare till min legendariska Xperia. Som visat ovan, så vill jag ha en minst sagt stryktålig telefon. Jag har spanat lite grann efter den lite nyare, damm- och vattentåliga (?) Xperian, men samtidigt så har jag inte en aning om vad jag söker efter. Så nu tänkte jag att jag skulle be om tips. 

Själva telefonen har jag uppenbarligen inte råd att bry mig om, så prioriteringen går: stryktålig, prisvärd, systemkvalla. 

Någon som har några tips? :)


Anmäl
2014-05-12 22:55 #1 av: kissidor

tja då är det kanske en xperia du ska ha Glad (de är ju dock inte klassade som stöttåliga). om du inte ska gå all-in på stryktåligheten och köpa en cat-telefon eller nåt sånt. man kan ju också tänka sig att du köper en "vanlig" telefon men har den i ett sånt där superskal, otterbox el dyl. det finns ju förresten även samsungs xcover 2, har du testat den också? den står ju som stöttålig också.

men om vi pratar om xperia så är frågan vilken av dem isf - vilken budget har du och har du några önskemål om storleken - så stor som möjligt eller så liten som möjligt?

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2014-05-12 22:59 #2 av: JoannaLi

Nej, jag har testat en av de "äldre" Galaxys, Sll, Slll och Slll3 mini, inte Xcover :)

Budget, tja, gärna så billig som möjligt, såklart, men pengar går alltid att lösa sålänge som jag inte behöver byta den efter ett par månader :D

Generellt så liten som möjligt, eftersom att den ska passa så smidigt som möjligt i alla situationer, och jag ska slippa lirka så mycket med den, men samtidigt inte extremt liten, typ som den där mini-Xperian som några gick runt med ett tag :)


Anmäl
2014-05-12 23:55 #3 av: kissidor

då tycker jag du ska fundera på den här då, den är ju ingen racer direkt men iaf drägligare än den första xcover-modellen: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1627639

bästa xperian för dig om pengarna räcker till skulle vara xperia z1 compact: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2426767

och för lite mindre summa xperia v:  http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1398673

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2014-05-12 23:58 #4 av: JoannaLi

Tack så hemskt mycket för tipsen! :)


Anmäl
2014-05-13 08:14 #5 av: bamse6311

Jag hade en kompis sim hade en Xperia V som kissidor länkade dig till.

Han brukade demonstrera stryktåligheten på den att genom när han stod upp så släppte han den helt enkelt mot golvet för att visa att den tålde det utan att något hände.

Själv så skulle jag nog inte vilja demonstrera min lur på det sättet.
Nu säljer ju inte Sony sina Xperia som stötsäkra så just det där är kanske inget som Sony rekommenderar men han gjorde i varje fall så.

(Att jag skriver att jag "hade" en kompis beror på att han gick bort alldeles för tidigt för någon månad sedan).

Bästa hälsningar,
Bertil


Anmäl
2014-05-13 11:52 #6 av: [MrDiabolic]

http://youtu.be/py6zXJoS-cE
http://youtu.be/t-VekZP9jS0

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.