Mjukvara

Comviq och APN..?

2014-05-17 09:25 #0 av: [Assume]

Jag förstår inte varför jag inte får igång varken surf eller mms på min HTC One X. Vid det här laget har jag testat flera olika inställningar som jag hittat på nätet. Självklart även dem som Comviq har på sin hemsida för just HTC One.

Min HTC är upplåst. Den kommer ursprungligen från 3. Kan det vara en del av problemet?

Varför fungerar det inte?
Jag blir knäpp snart! Galen

Är det någon som kan de rätta APN-inställningarna?

Anmäl
2014-05-17 10:41 #1 av: Ladydragon

märkligt just Comviq har en inställning så att när man sätter in sim kortet från dom och sen startar telefonen så brukar den fixa själv apn inställningarna....
har själv haft mitt simkort från Comviq i flera telefoner och den skapar alltid själv apn inställningarna 

eventuellt kanske du behöver ett nytt sim kort 

men jag skriver ändå ner apn inställningarna för Comviq 

Namn: Tele2 internet
APN: internet.tele2.se
Proxy: *
Port: *
Användarnamn: *
Lösenord: *
Server: * 
MMSC: *
MMS-Proxy: *
MMS-port: *
MCC: 240
MNC: 07
Autenteringstyp: inga
APN-typ: default,supl,a-gps
APN-prokoll: IPv4

* betyder att där ska du inte skriva något dom ska lämnas blanka...

Anmäl
2014-05-17 15:00 #2 av: [Assume]

Många tack!

De uppgifter du skriver innehåller inga MMS-insällningar. Med uppgifterna från Comviqs hemsida för HTC One lyckades jag idag få igång surfen, men MMS kan jag fortfarande inte skicka eller ta emot, trots att MMSserver och allt runt det är inskrivet. Det är MMS jag är mest intresserad av. Surfar gör jag på laptop och ipad.

Det här är ett inte ovanligt problem som dryftas i olika forum (swedroid tex.). Jag har hämtat olika uppgifter från olika forum och testat dem alla inkl. omstart .. men tji får jag. Några mms får jag inte igång! Ledsen

Tusen tack i alla fall. Glad

Anmäl
2014-05-18 13:12 #3 av: Ladydragon

#2 jag använder enbart dom inställningarna i min mobil och jag har varken problem med surf eller mms Funderar har ingen aning om varför det strular för dig

Anmäl
2014-05-18 13:17 #4 av: [Assume]

#3 Jag testar dina uppgifter, så får jag se hur det går. TACK för din hjälp!

Anmäl
2014-05-21 00:33 #5 av: Razzora

Hur har det gått Assume? Har du fått MMS:en att fungera?

Anmäl
2014-05-22 19:48 #6 av: [Assume]

#5 Internet fick jag igång, men inte MMS.

Till sist gick jag in på en phonehouse-butik och pratade med dem. Fick tipset att skicka ett tomt sms till 123, vilket jag gjorde. Fick bara en länk till Comviq, som innehöll de uppgifter jag redan hade. Jag tror att det är något från den gamla leverantören som spökar.

Jag lägger den som en kamera och skickar bilder via kabel till datorn. Sen använder jag min Samsung som telefon. Den klarar "allt". Skrattar

Fast jag var väldigt förtjust i HTC One+ Ledsen

Anmäl
2014-05-22 21:44 #7 av: Razzora

Om du inte har testat att fabriksåterställa telefonen så kanske du ska testa det. Glöm bara inte bort att göra en säkerhetskopia så att du inte raderar foton och appar som du vill ha kvar. Ibland hjälper det att göra en fabriksåterställning, men det kan ju inte skada att testa.

Anmäl
2014-05-23 14:42 #8 av: Ladydragon

Hur gammalt är ditt simkort? 

tror kanske en lösning kan vara att byta ut det du har nu till ett nytt 

#7 det kan oxå vara en lösning 

Anmäl
2014-05-24 08:52 #9 av: [Assume]

#7 o #8 Glad

Tack för bra tips! Simkortet är relativt gammalt, men jag börjar med en fabriksåterställning.

Anmäl
2014-05-24 14:07 #10 av: Razzora

Låter bra, hoppas verkligen att det hjälper. Glöm bara inte att säkerhetskopiera bara Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.