Applikationer/appar

Nya Swiftkey helt gratis.

2014-06-12 09:58 #0 av: bamse6311

Swiftkey är nu helt gratis, däremot får man betala för teman.

Vi som hade pro-versionen tidigare får som kompensation 10 gratis teman.

http://www.swedroid.se/test-av-temapaketet-minimal-swiftkey-5-0/

http://www.swedroid.se/swiftkey-5-0-slapps-skarp-version-har-ar-stora-nyheterna/

Dock så när jag fick min uppdatering på swiftkey så var det en bugg eller något som gjorde att jag inte kunde öppna den.
Detta problem är nu dock borta.

Hur som helst så när jag inte kunde öppna den så installerade jag en 30 dagars testsversion av Swype och faktum är att jag tycker att jag skriver ännu fortare med Swype an med Swiftkey.

Tänkte att jag skulle växla mellan dessa både under den här 30-dagars testen med Swype för att se vilken jag tycker bäst om.

Bästa hälsningar,
Bertil


Anmäl
2014-06-12 10:13 #1 av: Cessy

Intressant. Jag har ju inget av dem ännu o funderar ju på att testa, men har inte kommt längre än till att funderaOskyldigGeneradBerätta gärna sedan vad du tycker, så får jag kanske tummen ur så småningom. Skrattar

Anmäl
2014-06-12 10:31 #2 av: bamse6311

#1 Cessy.

Swiftkey har jag haft ett bra tag och skulle inte kunna klara mig utan ett tangentbord där man skriver med "flow".

Det går snabbt som tusan att skriva med båda de här tangentborden men dom är samtidigt ganska olika.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.touchtype.swiftkey

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nuance.swype.trial

Cessy, kan verkligen rekommendera dig att testa något av de här två, du kommer garanterat inte att ångra dig.

Nu är ju dessutom då som sagt var Swiftkey helt gratis.

Bästa hälsningar,
Bertil

Anmäl
2014-06-12 13:23 #3 av: kissidor

jag trivs lite bättre med swype, det går fortare för mig också. gemensamt för dem bägge är ju att de blir bättre ju mer man använder dem. jag har också köpt swiftkey en gång i tiden och ibland använder jag det istället i någon enhet. i alla händelser så finns det ju ingen anledning att inte testa åtminstone något av dem Glad

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2014-06-12 14:33 #4 av: bamse6311

Jag personligen har redan efter en dag med Swype bestämt mig för att köpa den och det gör jag innan testtiden (trial) är över.

Gjorde på samma sätt med Swiftkey som jag har älskat ända sedan jag installerade den.

Dock och som sagt var så när jag nu testar Swype så tycker jag faktiskt att jag skriver något fortare med den.

Skulle ALDRIG någonsin kunna tänka mig att gå tillbaka till ett tangentbord där man skall "trycka" på varje tangent för att skriva något.

När jag skriver sms så kan de ibland bli ganska långa men med något av de här två tangentborden så går det som "en dans".

(Nåväl, det där sista med dans är kanske inte rätt jämförelse för min del då jag är jäkligt dålig på just den saken, hahaha).

Vilken av de båda tangentborden som man sedan tycker är bäst är kanske en smaksak, de båda är ju lite olika.

Bästa hälsningar,
Bertil


Anmäl
2014-06-12 14:52 #5 av: kissidor

nej vilken pina det är varje gång när man nyss har bytt telefon och ska konfigurera den, där i början innan man kommer åt att välja ett annat tangentbord alt konfigurera det inbyggda för swipe om det stöder detSkrattar

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2014-06-12 14:55 #6 av: bamse6311

Tänkte just nu också på en annan lustig sak.

Många gånger när jag ser vänner och kompisar sitta och skriva ett sms där de har ett "vanligt tangentbord" där de sitter och trycker och trycker på tangenterna så brukar jag rekommendera ett sådant här tangentbord där de kan skriva med "flow".

Har även demonstrerat mitt Swiftkey och visat dem hur jäkla snabbt det är att skriva på det sättet men det är faktiskt väldigt få som har anammat det.

Detta trots att de som jag visat det här för är mellan 20-30 år yngre än mig så fortsätter de ändå med sitt vanliga gamla tangentbord där det ju faktiskt tar ganska lång tid att skriva endast ett sms på 160 tecken.

Bästa hälsningar,
BertilAnmäl
2014-06-12 15:15 #7 av: kissidor

ja jag vet inte heller varför inte fler använder det Funderar. det är ju väldigt många globalt som gör det förvisso, men ändå en ganska liten minoritet skulle jag tro. jag förmodar att de tycker det ser svårt ut, och inte gitter prova. men det ÄR ju inte svårt eller hur? eftersom det är såpass förlåtande till vägen fingret tar, att man åker lite bredvid gör ju oftast inget.

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2014-06-12 17:24 #8 av: bamse6311

#7 kissidor

Nej, det är ju inte alls svårt.

Snarare så ger det ju sig själv hur man gör så fort man börjar använda det och precis som du skriver kissidor så är det väldigt förlåtande till vägen fingret tar.

Jämfört med gamla T9:an när man hade gammaldags mobiltelefoner som man  kunde skriva väldigt snabbt på så är ju det här tusen gånger bättre.

Då på den tiden med T9 så blev det lite fel här och där när man skrev såvida man inte korrekturläste innan man skickade vilket man eller rättare sagt jag aldrig gjorde *skrattar*.

Med de här två så kan det "nästan inte" bli fel hur fort man än låter pekfingret flyta/flowa över tangenterna.

Tar man Swype till exempel så finns det ju en liten handledning som heter Swype-gester som man läser igenom på några få minuter och får alla de tips man behöver.

Nu har jag som sagt båda två men för min personliga del så blir det ganska säkert Swype kommer att bli mitt standardtangentbord.

För de som inte vill köpa ett tangentbord så är det ju jäkligt bra att Swiftkey nu har blivit helt gratis och Swiftkey är ju också helst suveränt.

Bästa hälsningar,
BertilAnmäl
2014-06-12 18:46 #9 av: Cessy

Anar jag en viss kampanj att få mig o prova OskyldigSkämtarSkrattar

Nåväl jag har tänkt o testa swype. Kanske inte idag men inom de närmaste veckorna i alla fall. Glad

Anmäl
2014-06-12 19:11 #10 av: bamse6311

#9 Cessy

Vad är det du väntar på och varför vänta om man får fråga?

Swype kan du som sagt var få på en 30-dagars gratis testperiod och om du sedan vill behålla den så kostar den 30 spänn.

Swiftekey är numera alltså helt gratis och det som man numera betalar för där är om man vill köpa andra teman.

Varför inte testa båda och se vilken du trivs bäst med?

Nåväl och som jag skrev i mitt inlägg nr #6 så har jag visat och demonstrerat Swifkey för kompisar och vänner som är både 20 och 30-år yngre än mig men de fortsätter att sitta där och trycka på sina tangenter så att det tar hur lång tid som helst att skriva, haha.

Faktum är att jag inte ens fått min äldsta son som är 44-år att använda det men å andra sidan så fick jag aldrig heller honom till att använda T9.

Hur min yngsta son som är 25-år gör med sådant här vet jag inte riktigt men antagligen så har han allt det som han anser att han behöver för att sköta sitt jobb.

Han använder ju i sitt jobb både smartphone, iPad och laptop då han jobbar just med telefoni.

Btw Cessy, så kör han M7 då han behövde byta lur från OneX och även om jag berättade för honom att M8 var på G så hade han inte tid att vänta på den.

Nåväl Cessy, vad väntar du på?
Det kostar ju inte en enda svensk enkrona att testa *skrattar* och jag är helt övertygad om att du kommer att bli helt ofantligt positivt förbluffad.

Bästa hälsningar,
Bertil


Anmäl
2014-06-12 21:07 #11 av: Cessy

............ bättre tider?! SkämtarGenerad

btw - jag avskydde T9. Fick det aldrig att fungera som det skulle o det bara hittade på dumheterVilar huvudet i handen o kanske är det därför jag är så trög på att vilja prova något annat för blotta ordet T9 ger mig allergiutslagFörbryllad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.