Övrigt

En studie visar minskad stöld av smarttelefoner

2014-12-07 16:23 #0 av: [Jens]

59% av alla rån i San Francisco involverar stöld av en smarttelefon. Stölder som involverar smarttelefoner är på uppgång enligt en ny FCC studie . År 2013 blev 3,1 miljoner amerikaner bestulna på sina smarttelefoner. Det är ökning med hela 50% sedan det föregående året.

Några intressanta fakta från rapporten:

22 procent av smarttelefon-användare har installerade program som kan lokalisera sin telefon

34 procent av smarttelefon-användare har inte vidtagit några säkerhetsåtgärder alls

36 procent av användarna har ställt in ett skärmlås med en 4-siffrig pinkod

46 procent av rånen i New York under 2013 innefattade stöld av en smarttelefon

59 procent av rånen i San Francisco under 2013 innefattade stöld av en smarttelefon

Vad gör tjuvarna med telefonerna? De säljer dem på nätet, säljer dem till återvinningsföretag, använder dem för eget bruk eller skickar dem utomlands.

Det är inte bara dåliga nyheter man kan läsa ur rapporten, åtminstone inte för de som har en iPhone. Apples säkerhetsåtgärder såsom ’Hitta min iPhone’ och deras nya aktiveringslås (Touch-ID) har visat minskade stölder av just iPhone.

Under de första fem månaderna 2014 av iPhones i New York sjunkit med 19 procent. I San Francisco med hela 38 procent! Det är på grund av det nya Touch-låset för då har iPhone-användarna möjlighet att använda mycket långa säkra lösenord för att låsa telefonen istället för en simpel fyrsiffrig kod.

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2015-02-11 20:32 #1 av: [Jens]

Också i London rapporteras stölderna minska. Enligt stadens borgmästare Boris Johnson har antalet Iphone-stölder halverats under samma tidsperiod, rapporterar Reuters.

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.