Teknik

Vad du bör tänka på när du ska köpa bredband

2015-03-03 10:49 #0 av: [michaelalesso]

Internet har kommit till att bli en stor och väldigt viktig del av våra liv. Ett hem utan bredband är nästan som ett hem utan elektricitet. Hur lång tid brukar det ta innan dina besökare frågar efter ditt wifi-lösenord? 

För många av oss, är internet fortfarande något som vi inte riktigt känner till. Vi vill bara att det ska fungera. Bredband är helt enkelt ett snabbt sätt att ansluta till internet. Vanligtvis kommer det in i ditt hem genom telefonledningen och dina enheter kan anslutas trådlöst till bredband via någonting som kallas en wifi-router. Ofta köper folk bredband via sin telefonoperatör, men det finns ingen anledning till varför du måste - alla möjliga andra företag, såsom exempelvis TV-leverantörer erbjuder nu också bredband. En sak du ska tänka på är att hastigheten på bredband varierar beroende på var du bor. De som bor på landsbygden har oftast långsammare internet än i städerna. Bredbandshastighet är också beroende av hur långt du är från din lokala telefonväxel och hur många andra människor i ditt område använder den samtidigt som du. 

När det sedan kommer till att välja bredbandsföretag för din firma, kan det vara mycket viktigare än processen att välja en leverantör för ditt hem. Samtidigt som vi alla tycker att det är väldigt bekvämt att ha bredband i hemmet, kan kvalitet och kostnader ofta vara mycket mer betydande när man väljer en tjänst för verksamheten. Tänk på att hastigheten betyder nästan allt. En långsam internetanslutning är inte bara frustrerande, utan kan också skada din verksamhet över tiden. Det är också mycket viktigt, i valet av bredbandsleverantör att kontrollera hur mycket teknisk support du kan få. Läs forum där folk diskuterar standarden på stöd och deras faktiska erfarenheter. Titta på de paket som finns tillgängliga och hur mycket du ska betala för hela kontraktet och inte bara introduktionserbjudande. Det är lätt att se ett bra pris, bara för att upptäcka att det är dyrare på lång sikt. Lite extra tid att shoppa runt kan göra hela skillnaden när det kommer till din slutliga räkning.

Anmäl
2015-03-03 10:58 #1 av: kissidor

bra med lite allmän info michaelalesso, många har inte en susning om hur "internetet" kommer in i deras hem eller vad de ska välja för typ och för leverantör av sitt bredband den dagen de själva står inför valet.

det pratas mest om priser och även om kundservice vilket förstås är i sin ordning - men man måste komma ihåg att prio ett är och förblir hur den aktuella bredbandslösningen levererar just för dig just där du bor. låt oss säga att tele 2 bara för att säga ett exempel har det billigaste mobila bredbandet - nå men vad hjälper det om tele 2 har usel täckning precis där du bor?

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2015-03-15 19:46 #2 av: ElisabethB

#1 Håller med till 100%. Har kommit fram till att det enda som fungerar hemma hos mig är tre´s mobila bredband. Det är inte särskilt snabbt, men eftersom inte de andra verkar fungera något vidare har det blivit tre för min del.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.