Hårdvara

Ny mobil

2015-03-09 11:07 #0 av: LCHFtravaren

Hej! Jag står i valet och kvalet och vet inte vad jag ska köpa för mobiltelefon då det finns en sån stor mängd.

Jag har idag en Samsung Galaxy Note (första) och jag har väl hela tiden tänkt att jag ska köpa en Note till men nu vet jag  inte. Jag har tittat på Note 4, Galaxy S 6 och Iphone 6 men jag kan helt enkelt inte bestämma mig för vad som är bäst eller vad jag vill ha så jag behöver råd till vad som är bäst.

Skulle jag titta på mitt användande så hade vilken telefon som helst egentligen passat då jag inte utnyttjat telefonens fulla kapacitet hittills. Men, om vi bortser från användandet - vilken telefon bör man välja?

En bra kamera är plus!

Tacksam för hjälp i denna djungel av mobiltelefoner

Anmäl
2015-03-09 16:31 #1 av: kissidor

tja jag kan inte se att någon av de du nämner skulle vara ett dåligt val - förmodligen skulle du bli helt nöjd med prestanda och kamera i alla treGlad. dock med reservation för att eftersom s6 inte är ute än utan bara lanserad så har vi inga ordentliga recensioner på den som säger om kameran håller vad den lovar.

och även om du inte utnyttjat notens fulla potential, med pennan och så tex - så antar jag att du ändå har nån åsikt om storleken. har du tyckt att det har varit jobbigt att den varit så stor är det klart att du ska passa på och gå ner i storlek - men har du inte tyckt det så är det mycket möjligt att du kommer att tycka det känns smått och futtigt med en mindre skärm, och kanske hellre väljer en ännu större och att note 4 då passar bäst (eller kanske iphone 6+ då också eftersom du även har iphone 6 med).

samtidigt så skiljer det faktiskt inte jättemycket med din notes 5,3" mot s6 5,1", fast s6 är rätt mycket nättare. såhär ser de ut bredvid varann alla tre du nämner samt iphone 6+ och så din nuvarande: http://androidenheter.se/storleksjamforelser/?samsung-galaxy-note&samsung-galaxy-note-4&samsung-galaxy-s6&apple-iphone-6&apple-iphone-6-plus

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2015-03-09 18:00 #2 av: kissidor

Och förresten, det finns väldigt bra telefoner från tex htc, Sony och lg också Skämtar

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2015-03-09 18:36 #3 av: LCHFtravaren

Tack för ditt svar,  verkligen intressant att se storleksjämförelsen så på rad. Har inte tänkt på att kolla det tidigare. Jag har själv funderat på just hur det skulle kännas att gå ner i storlek men nu när jag fick se de så känns det inte som något större problem, möjligen då Iphone 6. Faktum är att trots att det är skönt med en stor skärm ibland känns det ibland något för stort så kanske S6 är bättre då och dessutom inte så stor skillnad. 

Kan du ge mig något förslag på något av de övriga märkena också? Jag är inte bunden till just Samsung eller Iphone det är det att man hör mer om dem och man trots allt känner till lite mer om dem, framförallt för mig som inte kan alls så mycket om mobiler.

Anmäl
2015-03-09 19:37 #4 av: kissidor

jo jag tror själv att s6 kan bli riktigt bra - om sanningen ska fram så har jag förbokat en s6 edge Förlägen. sitter med en htc m8 idag och måste säga att jag älskar den telefonen - men s6:orna var lite väl svåra att motstå!

sony är kända för väldigt bra kameror och de har även väldigt bra flyt och snabbhet i sina toppmodeller -  då är det isf xperia z3 som är deras senaste. den kom i höstas och det dröjer nog inte ända till den här hösten innan z4 presenteras, men den kommer nog inte alldeles snart heller. (dock blir de med sin kantiga form visserligen snygga men lite besvärliga för fickorna med de lite vassa hörnen.)

htc m8 var på många sätt 2014 års bästa androidtelefon - den enda nackdelen var väl just kameran som väldigt många tyckte hade alldeles på tok för låg upplösning. htc m9 som presenterades samma dag som s6 kommer med en helt annan kamera som förhoppningsvis rättar till det. 

lg gör ett toppenjobb med att få ut mesta möjliga skärmyta ur minsta möjliga totalmått och deras g3 från förra året var ett bra exempel. det var också en mycket bra telefon på andra sätt, men jag tycker nog de gjorde ett felaktigt val att bli först med en skärm med hela 2560x1440 i upplösning - både prestanda och batteritid blev lite lidande. men de processorer som finns nu klarar den upplösningen mycket bättre och det ryktas att g4 presenteras nästa månad - den är klart värd att kolla upp också.

kul att du hade nytta av storleksjämförelsen Glad. nu när du vet om sidan kan du ju jämföra vilka modeller du vill. ha, ser att jag lyckades få med htc one mini förresten Funderar  har ingen aning om hur den kom med Galen, men jag går in och redigerar länken.

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2015-03-30 15:52 #5 av: LCHFtravaren

Nu har jag jobbat mig igenom jämförelser, recensioner och eget tänkande och inte har jag blivit klokare av det Funderar

Det känns som om de flesta telefoner faktiskt är väldigt likvärda. S5,  S6 och Noten känns hyfsat lika, egentligen bara utseende och en viss prestandaökning som jag kan se är skillnaden men inte någon avsevärd stor skillnad (men vad vet jag) Däremot läste jag att många haft problem med S5 efter uppdatering och det vill man ju helst undvika.

Iphone har jag inte kollat men jag blev lite impad av Xperia Z3 så kanske ska gå utanför mina första tankar kring Samsung och Iphone. 

Det är ju dock hutlösa priser på lurarna om man ska köpa kontant så får kanske fundera på om jag trots allt ska gå på något abonnemang. 

Tack igen för hjälpen och om du vet något mer om S6 så skriv gärna. Det är trots allt den jag känner mig mest nällad av om vi bortser från Xperian.  Skrattar

Anmäl
2015-03-30 18:54 #6 av: kissidor

tja s6:orna är ju fortfarande inte släppta, de ska komma 10/4 förhoppningsvis. men det finns dock demoex att känna på i vissa butiker, framförallt hos operatörernas butiker, men även på iaf vissa elgiganten-varuhus tex. men framförallt så har det ju kommit en del recensioner på dem nu, och det är väl i stort sett stående ovationer får man säga Glad. här är länkar till några av dem om du orkar och om du inte läst dem redan:

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s6-review-1227.php

https://recombu.com/mobile/article/samsung-galaxy-s6-review-in-depth

http://mobilesyrup.com/2015/03/18/samsung-galaxy-s6-review/

http://www.androidauthority.com/samsung-galaxy-s6-review-595233/

http://www.digitaltrends.com/cell-phone-reviews/samsung-galaxy-s6-review/

http://www.phonearena.com/reviews/Samsung-Galaxy-S6-Review_id3965

http://m3.idg.se/2.1022/1.618235/samsung-galaxy-s6-och-galaxy-s6-edge

http://www.androidpit.com/galaxy-s6-review

http://www.expertreviews.co.uk/mobile-phones/1402865/samsung-galaxy-s6-review-the-build-quality-weve-always-wanted

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2015-03-30 19:24 #7 av: LCHFtravaren

Kanon och tack! Några av dem har jag plöjt igenom men inte alla så nu blir det att läsa lite mer.  (Rent spontant känns det som om jag redan bestämt mig för S6 men man tvekar ju ändå alltid.)

Anmäl
2015-03-30 19:34 #8 av: kissidor

visst gör man det - den helt perfekta telefonen har ju trots allt aldrig funnits och kommer aldrig att finnas, så det finns alltid åtminstone en anledning att vela och fundera om en annan modell vore lämpligare Glad.

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2015-04-01 16:55 #9 av: LCHFtravaren

Nu har jag varit inne på Elgiganten och LEKT med både S6 och Edgen. Det blir ingen Edge, tycker inte det känns så försvarbart med de extra pengarna men herregud vilket lyx det känns med S6.

Lätt, smidig, snabb och skön. Jättefina bilder både ute och inne. Kristallklar och rätt häftigt med glas runt om. Kanterna var kanske det jag var best besviken på, kändes plastigt men är nog typ aluminium eller så.  Inte jättestor skillnad i skärmstorlek mot min utan tvärtom än mer smidig.

Frågan nu är ska man köpa den med abonnemang och få allt skit som leverantören lägger till (för det gör de väl fortfarande) eller ska man köpa den kontant. Å andra sidan blir totalkostnaden lägre med abonnemang. Tufft!! Får se vilka abonnemang som känns bäst.

Men, om inget negativt framkommer så är nog tanken klar att det blir en S6.  Glad

Anmäl
2015-04-02 12:18 #10 av: kissidor

jag var in och klämde på elgiganten igår jag medGlad! och efter det ändrade jag min förbokning på en edge 64GB till en vanlig 128GB, tyckte pengarna var bättre använda så (dessutom blev det ändå mindre pengar fast jag gick upp på 128GB). jag tyckte nog de låg lika bra i handen, och edgen är för attans snygg. men det är dels i princip omöjligt att hitta skydd som känns tillräckligt trygga för den - tempered glass funkar ju tex inte på den skärmen - och dels så upptäckte jag att ljuset reflekterades som tusan på själva "kammen" av böjarna så i stark belysning tror jag det kan bli klart irriterande.

nej oh nej förresten, kanterna är metall, de är absolut inte plast!

jag tror faktiskt inte du får med någon operatörsbloat längre från någon - och såvitt jag förstått så är det bara tre som ens låser telefonerna längre. skulle vara att just de har med lite bloat också då, det kanske du får dubbelkolla om du funderar på tre.

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.