Teknik

Mobiltips: vatten- och stryktålig

2015-03-27 14:13 #0 av: JoannaLi

Jag har haft min Xperia Z1 Compact i lite drygt ett år nu (?), och nu har skärmen spruckit och telefonen slutat reagera - igen. Jag hörde också av killen som fixar den att det här är ett vanligt problem med Z1:an. Tyvärr så hann jag ju bli helt förälskad i telefonen innan dess, men jag känner inte att jag är jättesugen på att hela tiden behöva vaka min telefon och vara beredd på att ta den på lagning, utan köper hellre en ny. 

Så. Vattentålig är i det närmsta ett krav. Jag vill att den ska vara stalltålig, dvs, tåla betonggolv, nyfikna hästar, och ryttare som ibland måste släppa allt hon har för händerna för att ta hand om hästar. 

Jag är ju nu väldigt kär i Xperia-systemen, så en Xperia skulle väl inte sitta fel, om det finns en modell som faktiskt är så tålig som de sa att Z1 Compact:en skulle vara. Det behöver dock inte vara en Xperia, jag är öppen för allt egentligen.

Någon som har något tips?

(Drömmen skulle ju vara en uppdaterad och förbättrad version av min gamla goda Xperia U - den tålde fasen allt. Än har jag inte lyckats knäcka den, och gode jösses vad jag har utsatt den för. Synd bara att den är så tråkig som system, annars skulle jag lätt ta tillbaka den.)

Jo! Jag vill gärna ha en relativt bra kamera på den också. Z1:an var ju underbar på den fronten, och tyvärr har jag vant mig vid den standarden. 


Anmäl
2015-03-27 14:18 #1 av: Hera

Samsung galaxy s5 active?

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2015-03-27 21:45 #2 av: Razzora

JoannaLi skulle du kunna tänka dig en större telefon eller är din Xperia Z1 Compact i den storleks klassen du kan tänka dig?
Hur mycket får det kosta? Ska det vara en Android telefon eller kan du tänka dig något annat operativ system?

Anmäl
2015-03-27 22:07 #3 av: JoannaLi

#1 Tack för tipset, den ser inte omöjlig ut, så den är absolut ett alternativ!

Razzora, nog tycker jag allt att Z1 ligger otroligt bekvämt i mina lilla hand, men nog skulle jag vänja mig med en större telefon, absolut. Sen så måste det ju få finnas vissa gränser, men jag kan nog inte uttala mig om dem. 

Kostnad... Tja, billigare gör väl mindre ont i plånboken, men för en rejäl och hållbar telefon så får det väl kosta nästan vad det vill. 

Och nog skulle jag kanske kunna tänka mig ett annat system, men jag vet inte, jag har alltid haft Android. 

Jag är väldigt flexibel till rätt telefon! :)


Anmäl
2015-03-28 21:55 #4 av: flisan708

Varför inte Sony Xperia x3 compact ?!

Anmäl
2015-03-29 08:49 #5 av: kissidor

tyvärr har z3 compact exakt samma problem som z1 compact och alla de andra xperiorna i z-serien, de är map på skärmen ovanligt lite stöttåliga.

om du vill gå all in på det här med stöttålighet har du inte mycket att välja på, och eftersom innehavet av z1 compact gjort dig kräsen på en bra telefon med tanke på snabbhet, kamera mm så krymper det ännu mer. s5 active är nog den enda som kan vara aktuell alls faktiskt, men här är i alla fall de som finns om jag rensar bort de allra mest lågpresterande: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=2791294,2681863,2833002,3049960
men jag skulle nog i ditt ställe hellre köpa den telefon jag helst ville ha och skaffa mig ett extra tåligt skal samt sätta på ett skärmskydd i härdat glas

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2015-03-29 11:39 #6 av: JoannaLi

#5 Tack så hemskt mycket för ett så utförligt svar! 

Skulle du kunna ge tips på vilka skal och skärmskydd som skulle kunna vara aktuella? Jag vet inte riktigt vad jag ska leta efter Förlägen

Edit: Jag har nu fastnat för S5 Active, men nu vill jag vara helt onödigt säker på att den inte går sönder på något sätt. http://shop.copter.com/exoglass/ Är det ett sånt här som är extra skyddande?


Anmäl
2015-03-29 17:02 #7 av: kissidor

vassego Förlägen!

ja den typen av skärmskydd är det jag menar Glad! de ger dessutom lika skön touchkänsla som direkt på skärmen - i motsats till de gamla copterskydden som var nästan klibbiga Kräks. vill man ha ett förmodligen lika bra men till lite lägre pris så kan man kolla efter märket nillkin.

ett skal borde du ju inte behöva om du nu väljer s5 Active iaf tycker man - men som sagt om du hade velat fortsätta med sony så är de tyvärr kända för just extra ömtåliga skärmar Ledsen(samt baksidor på de modeller som har glas på baksidan också)

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2015-03-31 14:08 #8 av: Cindy S

PS. Kolla alltid hur uttagsskydd sitter, läs recensioner.

Jag har en halvårsgammal Ultra som inte är vattentätt långre, för skyddet för laddningshålet sitter löst. Så det blir inget mer surf för mig i badet.

Jessica Jones (2015-)

- Sajtvärd för superhjaltefimer.ifokus.se - Medarbetare för halloween.ifokus.se -

Anmäl
2015-03-31 14:27 #9 av: Surpan

Jag har S4 active och det har vart plågor kan jag säga! Jag har bytt ut telefonen sammanlagt 4 gånger. Jag har krossat glaset, och eftersom de (då) inte kunde byta ut glaset pga att telefonen är vattentät så fick jag en ny för 1000SEK. Looser Jag har också haft enorma problem med att få täckning, samtal bryts ofta. Samma simkort i en annan telefon (samsung galaxy S3 som är min jobbtelefon) strular ingenting alls, så det är inte min operatör. De har på grund av detta bytt ut telefonen två gånger, och reparerat den en gång. Fortfarande samma problem.

Den fick dessutom vattenskada.. Vilket de försökte skylla på min hantering i en vecka innan jag fick rätt och fick en ny telefon.

Så fyra telefonen och en reperation senare så säger jag nej till vattentät i fortsättningen.. 

/Surpan
Medarbetare på Hår iFokus

Anmäl
2015-03-31 15:06 #10 av: Hera

#9 Men oj! Tur jag inte köpte den!

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2015-03-31 15:13 #11 av: Surpan

#10 Just nu använder jag min jobbtelefon endast, men jag har sagt upp mig och slutar snart, så just nu är stressen total. 

Och Samsung vägrar göra någonting mer. Telefonen pendlar i täckning kraftigt upp och ner och bryter samtal och levererar inte SMS, men det betyder att de tittar lite snabbt på telefonen och ser att den har täckning, sen tror de inte på mig. Antagligen gör det vattentäta någonting för sändningen också.

/Surpan
Medarbetare på Hår iFokus

Anmäl
2015-03-31 15:24 #12 av: Hera

#11 Dålig service!

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2015-03-31 15:45 #13 av: Surpan

#12 Indeed..

/Surpan
Medarbetare på Hår iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.