Mässor

Apples Iphone-event hålls den 9 september

2015-08-08 06:32 #0 av: [Jens]

Med tanke på att Apple har haft för vana att släppa s-modeller vartannat år får vi troligtvis se Iphone 6S och Iphone 6S Plus den här gången. Bland de förväntade nyheterna kan nämnas en skärm med Force Touch, en snabb Apple A9-processor och förbättrade kameror. Det finns en chans att vi även får se en ny Apple-TV på eventet.

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2015-08-11 15:12 #1 av: lollynonna

Vad är force touch? Jag längtar tills dom släpper iPhone 7!

// Linah 

 Medarbetare på djurannonser och gerbiler iFokus!
SolGerbilsidanSol

Anmäl
2015-08-11 17:19 #2 av: [Jens]

lollynonna,

Här är några av de nya termer du kan vilja bekanta dig med:

Force-klick: Ett nytt sätt att klicka där du trycker till lite hårdare och längre än vid ett normalt klick. Den haptiska återkopplingen gör att det känns som att du tryckte in en knapp lite djupare, och andra saker händer än vid ett vanligt klick. Ett exempel: Om du klickar på ett ord markeras det. Om du Force-klickar markeras det och en definition från ordboken dyker upp.

Haptisk återkoppling: Haptik handlar om hur känseln fungerar så haptisk återkoppling betyder alltså återkoppling via känseln. I force touch-skärmens fall handlar det om en liten elektromagnetisk motor som kan få skärmen att vibrera för att ”svara” på till exempel ett klick. Ytan ligger fast men ditt finger tror att den har rört på sig

Taptic Engine: Apples namn på den motor som driver den haptiska återkopplingen i force touch-skärmen. Det är denna som gör att skärmen svarar på dina rörelser.

Tryckkänslighet: Förutom att känna skillnad på vanliga klick och hårda klick kan force touch-stkärmenn mäta hur hårt du trycker på den. I Apples dokumentation för utvecklare står det till exempel att ett program för att teckna och måla kan utnyttja detta för att rita olika tjockt. En annan möjlighet är program som ”säger till” när du placerat ett objekt utefter en stödlinje eller annan layoutmarkör.

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.