Operatörer

Kod Sim Nätverk

2016-01-10 14:06 #0 av: [LoveUnite]1

Min bror köpte en Samsung Galaxy Gold från netonnet som INTE är operatör låst och man fick med comviq startpaket.

Jag testade så mitt 3 fungerade i den vilket den gjorde.

Nu är han utomlands och använder ett utländskt sim kort - hela grejen varför han köpte den - men, den begär sim nätverkod hela tiden, vilket jag har googlat mig fram till att det betyder telefonen är operatörs låst.

Men den är ju inte det...

Några ideér???

Anmäl
2016-01-10 15:55 #1 av: kissidor

Hette den verkligen galaxy gold? Har aldrig hört talas om en modell med det namnet Funderar

Hursomhelst så tillämpar samsung något som kallas regionlåsning som väl har till syfte att förhindra gråimport från länder med lägre prisnivå antar jag. Det ska egentligen funka så att om man bara första gången använder den med ett sim från den region telefonen är gjord för så ska det inte vara nåt problem att stoppa i ett sim från var som helst sen, men det vore inte första gången man hör om att det inte riktigt har funkat så problemfritt. Det ligger ju iaf nära till hands att misstänka att det har nåt med det att göra - speciellt kanske om han nu är utanför europa med den.

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2016-01-10 15:59 #2 av: kissidor

Tillägg, det står att man måste använda den minst 48 timmar (telefonen måste vara påslagen hela tiden) med simkort från "rätt" region först för att låsningen ska hävas

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2016-01-10 16:02 #3 av: [LoveUnite]1

Så nu när han är utomlands ska han ha sitt sv sim kort i eller det utländska och ha det i 48 timmar?

Anmäl
2016-01-10 16:07 #4 av: kissidor

Mja nu när han redan är utomlands så tolkar jag det som att det kanske är kört tyvärr Ledsen. Möjligen isf det svenska, definitivt inte det utländska. Förutsatt att det är som jag misstänker att det är den här regionslåsningen som spökar.

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2016-01-10 16:11 #5 av: [LoveUnite]1

Mmm, misstänkte det.

Ja för när han var hemma så tog han bara å satte in det utländska med en gång men fick ju den där varningen, då blev vi osäkra om den var låst, så då satte jag i mitt sim som är 3 och den fungerade, ingen varning kom upp.

Då satte vi in det utländska igen och tänkte det kanske blev så för att den är i det sv nätverket och inte utomlands än.

Känns ändå att olåst att det ska fungera med vilka sim kort som helst och när som helst.

Eftersom det svenska simkorten fungera måste det vara region låsning, gissar jag på. Googlat och läst att samsung gillar att syssla med sådant.

Det är en Samsung galaxu j5 gold (glömde skriva j5) ... spelar dock inte någon roll misstänker jag.

Anmäl
2016-01-10 16:21 #6 av: kissidor

Det kunde ha spelat roll eftersom tydligen inte alla modeller har den där regionslåsningen, men j5 verkar dock ha det eftersom man får fram att andra haft samma problem. Ser på andra sidor att man måste göra ett telefonsamtal på minst 5-10 minuter med ett "godkänt" simkort också för att det ska funka.

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2016-01-10 16:45 #7 av: [LoveUnite]1

Ja, då är det rätt kört med tanke på att han har inte ens smsat med svensk sim kort i den mobilen, och nu är han ju utomlands så.... de får väl köpa någon billig liten sket mobil där nere.

Trist att de inte skriver sådan på förpackningen , visst, nu har vi inte läst manualen, men sådan gör man väl ändå inte längre.

Suck, jag kommer får höra en massa sedan när han kommer hem då jag rekommenderade mobilen :( men olåst är ju olåst hur ska man veta att det är en massa konstiga steg man måste ta för att få den att fungera liksom.

Man tror ju det bara är in med sim kort, tuta o köra.

Illamående

Anmäl
2016-01-10 17:33 #8 av: [LoveUnite]1

Suck, stod ju på kartongen att den är regionlåst till Europa.

Man måste i minst 5 min ringa inom sv nätverk.
Står inga varningar att det är kört om man ej gjort så.

Ska kontakta Samsung och se om han kan ringa 5 min med sv sim men i utlandet (till sverige) och de låses upp eller vad en kod kostar... (billigast = bäst).

Tänk vad blind man kan vara!
Men aldrig hört talas om detta innan.

Har ju samma mobil själv, men har haft den några månader och använd den i sverige med sv sim kort så min borde ju fungera utomlands =)

Anmäl
2016-01-10 18:29 #9 av: kissidor

ja den där regionslåsningen kan ju ge så allvarliga konsekvenser att det borde vara stora röda varningsskyltar på de telefonerna tycker man Arg

men vilken sabla otur ni hade också, det är väl ändå inte det vanligaste att man köper en telefon i sverige precis inför en resa och inte använder den förrän man redan är utomlands. 

förstår att det finns risk att du får höra ett och annat om din rekommendation... även om det inte är rättvist alls egentligen Ledsen !

håller tummarna för att ni lyckas få hjälp att låsa upp den!

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.