Övrigt

HJÄÄÄLP VIRUS

2016-02-23 18:51 #0 av: [mariehel99]

Jag är livrädd, jag skulle idag se på en film via dreamfilm, då de kom upp en ruta där det stod att min telefon var infekterat av ett akut virus som skulle förstöra mitt sim-kort o allt bla bla bla efter 5 min, och så börja det räkna ner, det stod typ "snabb reparation"på ett ställe, klickade där, men kom upp till en tom internet sida där de sto nå på engelska som jag inte fattade. Ja visste inte vad jag skulle göra, så ja stängde av telefonen.

Har inte vågat öppna den ännu.

Men det värsta var att det stod att viruset kom från pornografiska sajter, och ja, jag har varit där, bara för fun liksom. Hur ska jag säga det åt mamma o pappa?? Finns det nån chans att dom inte kommer på det ändå, dom kanske tror det orsakats av nåt annat? Hur stor chans är sånt här? Är det kanske bara nåt skojeri? Är livrädd, vet inte vad jag ska göra, telefonen var ny och jag kommer inte få en till.

Det stog btw också att jag inte skulle stänga av telefonen, men tyckte det lät lite konstigt, litade inte på det så gjorde det.

Vågar inte se ifall den fortfarande funkar.

skrev det här på en annan ifokus sida också men behöver svar snabbt

Anmäl
2016-02-23 19:17 #1 av: kissidor

det farligaste du gjorde var att du klickade på den där rutan för den var bara båg och till för att lura in lättlurade på en sida där du skulle kunna virus eller liknande. jag kan tänka mig att den främst är inriktad på att attackera windowsdatorer och inte telefoner, men visst, en androidtelefon kan vara utsatt också. men att det stod att viruset kom från porrsajter var för att skrämma dig, det är så de lurar folk.

det du kan göra är dels att ladda ner en antivirusapp med bra omdömen och söka igenom telefonen. lite mer drastiskt men säkrare är att du gör en fabriksåterställning och därmed rensar telefonen helt och hållet

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2016-02-24 09:10 #2 av: [mariehel99]

#1 jag blev så i panik att jag inte förstod att dreamfilm brukar ha såna popup-fönster från lite konstiga sidor, men telefonen funkar och jag har laddat ner mobile avast security som säger att enheten är säker, så jag antar att det är lugnt nu. Men kan det här ha orsakat något på min mobil ändå?

Anmäl
2016-02-24 11:17 #3 av: kissidor

alltså precis som på datorer så kan det ju hända att antivirusprogrammet missar något - så det allra säkraste är ju att återställa mobilen också Glad

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2016-03-03 19:13 #4 av: Razzora

Oftast är det bara popups som vill skrämma folk. Jag skulle råda att du gör som kissidor att ladda ner ett bra antivirus program och skanna igenom din telefon.  Möjligen även ett bra brandvägg till den. Vilken mobil har du? 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.