Operativsystem

Bara fyrkanter från iPhones!

2016-03-18 17:21 #0 av: Sindri

Varför får jag bara fyrkanter som emojis från de som har iPhone. Ser lite trist ut och ibland undrar man ju vad som menas. Något jag skall ställa in? Sony Xperia.

Anmäl
2016-03-18 17:24 #1 av: Moalinn

Vi Android-användare har inte alla emojis som iPhone har, därför blir de fyrkanter. Jättetråkigt! 

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2016-03-18 18:00 #2 av: kissidor

Beror på vilken Androidversion man har också, tror att om man har 6.0 så ska nog de nya emoji också gå att läsa Glad. Men fattar jag dig rätt Sindri att du inte kan läsa några av dem? Vilken Androidversion har du?

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2016-03-18 19:17 #3 av: Sindri

2.3.4
Jag använder inte telefonen med internet så jag aldrig funderat på det, eller kollat efter uppdateringar.

Anmäl
2016-03-18 19:49 #4 av: Moalinn

Jahaa, du menade alla emojis. My bad! Men då kan jag tänka mig att det beror på att din version av Android är för gammal och inte stödjer iPhones emojis (eller ens emojis överhuvudtaget? Eller du kanske får svartvita androidgubbar?), precis som #2 är inne på.

Måste dock inflika att jag som har 6.0 inte ser alla heller. Främst de som har olika hudfärger. Det tråkigaste var att man fick Androids emojis när man uppdaterade. Vet inte om HTC hade egna men de jag hade innan var så mycket bättre (och sötare). Tycker dessa klumpar till gubbar är lite svårtolkade haha! Skrattar

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2016-03-18 22:20 #5 av: Sindri

Från Androidtelefoner får jag emojis, men alla Iphone blir fyrkanter.

Anmäl
2016-03-19 07:25 #6 av: kissidor

oj sindri, då är jag nästan förvånad att du kan se några emojis från androidtelefoner heller, men då vet vi iaf orsaken, och att så länge du har den telefonen kvar så kommer det att förbli fyrkanter från iPhones.

moalinn visst är de lite skumma androids inbyggda emojis Funderar. fast först tyckte jag de var snorfula men nu tycker jag nästan de är lite gulliga, lite fulsöta sådär Skrattar. men det stora abret är ju att det finns flera olika emojisystem och att de ser helt olika ut - så man törs knappt skicka tex en androidemoji till en iPhone- eller samsung-användare för det kan bli helt fel innebörd då den ser helt annorlunda ut när den kommer fram till dem, och inte alls förmedlar samma känsla - det tycker jag är skitdåligt Arg

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2016-04-03 08:05 #7 av: [Jens]

Ja, det där med emojis är ju urlöjligt att de inte kan visas mellan iOS och Android.

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.