2016-03-30 10:26 #0 av: ShegoFan12

Hej! jag har en Sony Xperia Z3 compact och fick ett hallon abonnemang i födelsedagspresent , Problemet är att det står "inget sim" fast simkortet är insatt. Hade ett Telia sim-kort innan och med det kortet var det inga som helst problem, men när jag fick hallon sim-kortet så började problemen någon månad efter jul.  Får ta ut sim-kortet 10-15 gånger  och starta om telefonen minst lika många gånger när det står "inget sim-kort, endast nödsamtal" Sen brukar det stå "hallon" ett tag men sen står det "inget sim-kort" igen och då måste jag upprepa samma procedur igen. Har också blåst på kortet och sim-kortsläsaren i telefonen och stoppat in kortet ingen och då har det funkat en kort stund.  jag behöver bara hålla i telefonen så kan telefonen/kortet glappa eller tappa kontakten. När telefonen ligger på något bord händer samma sak. Sen problemet började har jag nog tagit ut sim-kortet och startat om telefonen 200 gånger, blir snart less och galen på problemet.

För några dagar sen stod det "inget sim-kort" igen fast kortet satt i, fick ta ut kortet och starta om mobilen 10 gånger. Det stod "Hallon" på telefonen ca 15 min sen tillbaka till "inget sim-kort".

Dom senaste veckorna har jag startat och tagit ut och satt in kortet 20-25 gånger eller mer, jag börjar tappa räkningen.

Är det fel på mobilen eller på kortet??

 Hallon Sim-kortet är nytt, fick det i början av januari. Och kortet var aktiverad då.

Har någon haft samma eller liknade problem med Sony Xperia Z3/compact