Hårdvara

Minsta mobiltelefonen!!!!

2016-10-12 14:48 #0 av: Sindri

Nu är Bankid uppdaterat så man inte kan använda sin gamla telefon (Sony Xperia Ray). Tycker så väldigt mycket om den och vill verkligen inte ha nån ny otymplig sak i fickan.

Men, men - jag måste väl snart ge mig i alla fall, går inte att uppdatera Android. Använde ju bara fånen till samtal, mms, sms och så bankid, och kanske 3-4 gånger om året surfa och kolla mail. Föredrar andra maskiner till det.

Har nån tips om en liten telefon som ändå har minst Android 4.1

Anmäl
2016-10-12 15:02 #1 av: Maleficum

Jag har en samsung s III mini. Tycker inte den är så stor och klumpig (ville inte heller ha en gigantisk telefon. Dock kan den väl inte ha mer än android 4.1.2 (är vad jag har nu och kan inte uppdatera mer). Men kan tänka mig de nyare versionerna av mini också är rätt små och smidiga.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2016-10-12 21:18 #2 av: kissidor

det är nog bäst att du om möjligt satsar på en så ny androidversion du kan få tag i ändå, så du inte hamnar i samma sits igen snart. så små androidtelefoner är det ju extremt ont om, så de flesta är rätt gamla, men det finns två st småttingar  som kör android 5.1 faktiskt.: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=3651511,3307126

jag tänker inte rekommendera dem för det är inget jag skulle kunna stå för, men har du klarat dig bra såhär länge med din xperia ray så antar jag att du skulle stå ut med dessa också Skrattar.

och ska man ta med alla från 4.1 som fortfarande finns till försäljning och med skärmstorlek från 4" och neråt så blir det några till att välja på: http://www.prisjakt.nu/kategori.php?l=s289572491&o=lokal_rank#prodlista

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2016-10-12 23:36 #3 av: Sindri

#2 av: kissidor

Det kan man kalla konkreta tips Tack för det! Jag har ju liksom snöat in på Sony nu så vill gärna fortsätta med den.

Till kamera har jag en jättefin Canon, och jag har både platta och laptop, så telefonen skall mest vara en - telefon.

Skall kolla på alternativen i Prisjakt.

Anmäl
2016-11-23 22:20 #4 av: Sindri

Har nästan bestämt för denna
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1818325

Någon som vet någon allvarlig invändning? Har nu en Xperia Ray som jag gillat så mycket. Det där verkar vara den minsta Sonyn man kan få tag på nu.
Håller den bara några år till är jag nöjd - jag tror trenden med megatelefoner kommer att vända snart! Då kommer vi att skratta åt dagens jättar, som vi en gång skrattade åt "telefonkioskerna" från 80-talet.

Anmäl
2016-11-24 12:38 #5 av: kissidor

att den där kommer att funka i några år till är definitivt inget jag skulle ta för givet, dessutom är den dyr för sin absolut genomusla hårdvara Ledsen

att trenden ska vända kräver nog att helt ny skärmteknik som det pratats om i några år faktiskt implementeras, så att en skärm kan vara liten när man vill och stor när man behöver. 

jag använder min telefon som en liten dator jag alltid har med mig och under 5,2" finns inte på kartan att jag skulle nöja mig med. upp till 6" vet jag att jag hanterar ganska enkelt men sen vet jag inte riktigt var övre smärtgränsen ligger - 7" funkar iaf inte alls, så mycket vet jag Skrattar

men visst finns det poänger även med en telefon som är liten och behändig, men jag skulle aldrig kunna offra nyttan av att alltid ha en tillräckligt stor skärm för nästan alla mina behov till hands Glad. men som sagt, kommer de på nåt praktiskt fungerande som gör att telefonen kan vara liten när den inte används men skärmen stor när den används då är ju dilemmat löst.

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.