2016-11-18 12:03 #0 av: kristinaolin

Mobilen då och nu 

I mobiltelefonens tidiga dagar var det inte särskilt svårt att välja bland modeller när det kom till att köpa sig en ny telefon. Utbudet var vare sig stort eller allt för avancerat, och de olika modellernas funktioner var tämligen lika, vilket gjorde det lätt att hitta en ny telefon som fungerade helt ok. Även om dagens moderna smartphones många gånger kostar skjortan att köpa utan särskilda abonnemangspaket ska man inte glömma att de forna mobiltelefonerna inte heller var någon billig historia. 

Att välja bland dagens alla varumärken, tillverkare och modeller är inte alls lika enkelt som förr då det handlar om mängder av olika faktorer som påverkar ens val. Hur du väljer smartphone grundas mycket på dina egna behov och intressen för att på bästa sätt hitta en modell som passar dig och ditt leverne. En smartphone är mer än en telefon, den är med oss i vardagen och det mesta sköts via mobilen. Man ska dessutom hitta ett operativsystem man trivs med - Android, Windows, iOS eller Blackberry är de vanliga operativsystemen man väljer bland idag, och trenden tyder på att vi som konsumenter ofta är lojala när det kommer till system och tillverkare. 

Android är lika med kvalitet och funktion
Apple-fans kan sällan tänka sig tanken att investera i en Android, mycket på grund av den varumärkespositionering Applejätten faktiskt lyckats med. Men faktum är att många andra smartphonesanvändare, och även experter inom smart teknik, vill hävda att Android-telefoner är betydligt mer praktiska och funktionella. Utbudet av Androids är betydligt större och bredare än andra operativsystem, vilket så klart är en stor fördel. 

Kinesisk premium mobil
Kinesiska ZTE smartphone ZTE blade V6, som officiellt lanserades i januari 2015, har optimala fördelar när det gäller både pris, kamera samt surfanvändning och lyckas därför uppfylla kraven från alla typer av användare. ZTE insåg tidigt vikten av att ge användaren det slutliga ordet när det kommer till produktion och tillverkning varför man därför valde att noggrant undersöka den yngre generationens användande av smartphones. Man valde bland annat den japanska marknaden som studieexempel då den är känd för att vara ytterst kvalitetsfokuserad, japanska konsumenter efterfrågar nämligen premium och hög standard när det kommer till användning av smartphones. 

Sakta men säkert och ödmjukt har sedan ZTE på ett intressant sätt lyckats ta smartphonemarknaden med storm genom att kort och gott visa hur kvalitetsmobiler faktiskt inte behöver kosta en förmögenhet. Något som visar på tillverkarens starka framväxt är amerikaners ökade intresse för att köpa en ZTE mobil. På ett anonymt men effektivt sätt har man även lyckats med PR genom att låta populära basketspelare från NHL verka som ambassadörer mot en annars ganska så Apple-trogen marknad. Försäljningen av ZTE har på kort tid fördubblats på den amerikanska marknaden, något vi även märkt effekter från här i Sverige där intresset ökar för tillverkaren. 

En ZTE mobil som ZTE blade och andra populära Android-modeller går dessutom att köpa för en rimlig kostnad i förhållande till funktion och kvalitet. Den måhända vara relativt lik Apple iPhone 6 i utseende och design, men vad gör det när kvaliteten är vassare och prislappen lägre.

Det praktiska smartphoneanvändandet
Det finns många egenskaper hos ZTE blade S6 som gör mobilen till mycket mer än en enkel smartphone då den erbjuder användaren spännande multi-funktioner. Man ges tillgång till innovativa och praktiska funktioner i vardagen samtidigt som element som användarsäkerhet prioriterats genom en inbyggd face detection funktion.   

När det kommer till Androidmobiler kan man nästan alltid ta bort trasiga eller förstörda batterier och smidigt ersätta med ett nytt. Något som exempelvis inte går att göra med iPhones och det går dessutom att ladda en ZTE mobil med vanlig USB sladd. Det kan kanske låta som små detaljer, men faktiskt viktiga inslag som definitivt gör själva smartphoneanvändandet enklare och mer praktiskt. 

Zte blade har dessutom en riktigt fiffig sensorfunktion som gör det möjligt att använda mobilen som fjärrkontroll genom sin speciella IR-blaster. Androidtelefonernas prestandaegenskaper är verkligen av hög kvalitet och absolut en viktig faktor att ta hänsyn till när man jämför kvalitet kontra pris.