Övrigt

Batteriet laddar ur

2017-01-03 01:49 #0 av: Aaangelica

Hej!
Har en Samsung galaxy s6.
Problemet är att den laddar ur trots att laddaren sitter i, någon som vet varför?
Lite trist då jag köpte den för ca 3 månader sen, fungerade felfritt då. Alltid använt samma laddare fram tills igår då laddaren började glappa, tog då en annan laddare (exakt likadan -samsung laddare) och den sitter som den ska men trots att laddaren sitter i så minskar batteriet, både om jag använder den eller låter den ligga. Nu har jag dock laddat den i ca 1 timma men den visar fortfarande bara 1%.
Kan tillägga att jag alltid stänger av alla appar efter användande, har raderat alla "onödiga" appar samt har ljusstyrkan på det längsta & platsinfon avstängd.
Som ni ser på bilden visar den 6h till full laddning.
Någon som kan hjälpa mig? 🙁

Anmäl
2017-01-03 03:00 #1 av: greenseng

  Först och främst skall du kolla mobilens temperatur när du laddar den. Är den t.ex. uppe i nästan 50° så slutar många mobiler att ladda för de är rädda för överhettning. Men... annars låter det faktiskt som en glappkontakt. Fixas via garantin.

   Meditationen tar dig varsamt fram... fram mot ett uppvaknande.

Anmäl
2017-01-03 05:47 #2 av: _Fisken

Jag har jävlats en del med laddning till biltelefoner och jag har varit med om i flertalet fall att även om batteriet indikerar "laddning pågår" (som bilden visar ovan) så laddas inte batteriet ialla fall. Det beror på kabeln eller kontakten i närmare bestämt i de fall jag har varit med om.
Så byt (låna nån annans) kabel o laddare o testa.

Anmäl
2017-01-03 15:13 #3 av: Aaangelica

Tack för svar.
Temperaturen har varit "som den ska" alltså inte överhettad.
Jag har även ett flertal väggladdare och kablar här hemma som jag provat, alla dom har fungerat tidigare men inte längre, har även prövat en bekants laddare som också alltid fungerat hela tiden men som inte heller fungerar längre. Mobilen laddar i princip ingenting, rör jag inte mobilen under laddning så kanske den laddar 1 max 2 procent i timmen men då måste jag också ha flygplansläge på. Laddar jag utan flygplansläge så drar den trots att laddaren sitter i.

Anmäl
2017-01-03 16:24 #4 av: _Fisken

Ja...det låter som kontakten. Så där var min Samsung med en av sladdarna. Den laddade knappt. Väldigt lite. Sen lyckades jag hitta en kontakt som funkade bra OM jag lade telefonen så den hängde i kontakten över en hårborste.

Anmäl
2017-01-03 16:42 #5 av: Aaangelica

Kanske får kontakta någon butik som reparerar mobiler och se om dom kan göra något åt det, lite frustrerande. 😬☺

Anmäl
2017-01-03 20:29 #6 av: annia1

Nu använder inte jag mobilen så ofta och kan väldigt lite om fel som finns och har dessutom en annan mobil. Men några förslag.

Börja med att titta på vad det är som dragit batteri. På min mobil så klickar jag på själva batterisymbolen då får jag fram diagram över vad som dragit.
När jag tittar på din bild så har du data-användning påslagen och dessutom ser det ut som det är dåligt mottagning. Så stäng av data-användning helt, den behövs ju i alla fall inte när du laddar. Är det dålig mottagning så ligger uppkopplingen hela tiden och söker efter signal.
Sen det tredje om du inte märkte nån skillnad med att stänga av data-användning. Stäng av mobilen helt på avstängningsknappen och låt den vara avstängd några minuter, sen starta den igen. Vissa saker kan hänga sig och ligga kvar i bakgrunden fast det ser ut att vara avstängt och då kan det räcka med att det avstängt några minuter.

Du skriver i #0 att den är köpt för 3 månader sen. Är den helt ny så har du ju garanti så kontakta stället du köpt den och be dom om hjälp om inte nåt av mina förslag gjorde nån nytta. För om inget förslag gjorde nytta så verkar det ju vara kontakten som sitter i själva mobilen det är fel på och det bör gå på garanti.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.