Mjukvara

Omstart Samsung

2018-01-07 23:49 #0 av: Vibeka

Hej! 

Efter sista uppdateringen i december av min Samsung S6 så har den börjat starta om sig själv då och då! :(  Är det fler som upplever detta efter uppdateringen?! 

Måste väl bero på uppdateringen och då går det väl inte att göra nåt själv åt det?! 

Anmäl
2018-01-08 07:05 #1 av: kissidor

rent allmänt så är den här typen av problem ofta rena mjukvaruproblem som kommer sig av att någon app eller något gammalt skräp som ligger kvar i systemet kraschar med den nya mjukvaran. 

då är det alltid värt besväret att testa att rensa cache i telefonens recoveryläge - vilket kte är svårt men kräver att man lär sig hur man gör då de flesta aldrig varit i den menyn. hjälper inte det är man tvungen att testa en fabriksäterställning vilket ju är lite mer drygt eftersom allt man har i telefonen försvinner. det är trots allt värt det också, även om det inte ens hjälper, eftersom det ändå är det första verkstaden kommer att testa om man lämnar in den.

hjälper inget av ovanstående kan det fortfarande vara mjukvaran - det skulle ha kunnat råka bli nåt problem med nedladdningen så att man har fått in en korrupt version. det går att ”flasha” om telefonen med den senaste mjukvaran från datorn men det kräver lite kunnande och att man håller tungan rätt i mun - det är inte något som alla vill ge sig på utan många hellre låter verkstaden göra.

men slutligen så kan det förstås vara hårdvarufel, och den första komponenten att misstänka då är batteriet. ett batteri som börjar bli dåligt orsakar ofta fler problem än bara dålig batteritid. men det är ju något för verkstaden att klura ut, vad felet i såfall är. jag vet inte hur länge du har haft den - samsung har ju 2 års garanti. batteriet har dock bara 6 månader, så är det det kommer du att få betala bytet själv.

slutligen verkar det inte vara ett helt ovanligt problem, googlar man på ”galaxy s6 freezes and restarts” får man en hel del träffar.

du kan läsa lite här till exempel: https://thedroidguy.com/2017/04/samsung-galaxy-s6-randomly-restarts-freezes-issue-related-problems-1071608

och här har du en instruktion för hur du tar dig in i recovery och rensar cache, läs från rubriken ”scenario 2”: http://gadgetguideonline.com/galaxys6/samsung-galaxy-s6-guides/how-to-boot-into-galaxy-s6-recovery-mode/

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2018-01-17 02:29 #2 av: Vibeka

#1 Tack :) Den verkar ha lugnat sig nu.

Anmäl
2018-01-17 06:35 #3 av: kissidor

härligt att höra vibeka Glad. gjorde du nåt eller bara slutade den dumma sig av sig själv?

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2018-03-15 01:51 #4 av: Vibeka

#3 Sorry inte varit inne här på ett tag som synes ;) Ja den slutade efter den nästa uppdateringen så då löste det sig  Skrattar

Anmäl
2018-03-15 11:08 #5 av: kissidor

äsch, bara två månader tills jag fick veta ju Skrattar. nämen vem vet, det kan ju hjälpa nån annan så därför är det alltid intressant att vet om nåt har löst sig hur det löste sig Glad

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2018-05-10 22:01 #6 av: Vibeka

#5 Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge SkämtarTummen upp Ja precis! 

Anmäl