Tillbehör

USB-C till HDMI

2019-11-21 20:22 #0 av: Sindri

Jag har fått tips om att använda en konverter från USB-C till HDMI för att kunna se på TV från telefonen. Detta skall spara GB istället för att använda Chromecast.

Har kollat runt lite och det finns dosor med en USB-C-ingång och en HDMI-ingång, men det finns också kablar med USB-C i ena änden och HDMI i den andra.
Vad är det för skillnad? Vad är bäst? Gärna tips på pålitligt märke.

Anmäl
2019-11-21 21:20 #1 av: kissidor

en kabel med usb c i ena änden och hdmi i andra borde ju duga, om du inte behöver kunna ladda telefonen samtidigt. men du måste också veta att din telefon har stöd för anslutning till hdmi. 

här är en lista med telefoner som gör det (scrolla ner så kommer du till mobiler), men om din telefon inte finns med är det inte säkert att den inte gör det för det, eftersom listan inte gör anspråk på att vara komplett: 

https://www.wikiwand.com/en/List_of_devices_with_video_output_over_USB-C

personligen skulle jag dock föredra chromecast eftersom telefonen inte blir låst till innehållet som visas då, men det är klart att är bredbandsförbrukningen ett problem så kan det ju vara värt att tåla den olägenheten Glad

beträffande märken på kablar så har jag inte tillräcklig koll på vilka av de mest tillförlitliga märkena som gör just den typen av kablar.  anker är ju mitt förstahandsval när det gäller kablar annars, men jag har ingen aning om ifall de gör såna här kablar. men du kanske kan länka till några du hittat så kan jag kika och se om jag tror bu eller bä om dem?

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2019-11-21 22:31 #2 av: Sindri

Stort tack för ditt svar.  Hade inte en tanke på att telefonen skulle ha stöd för det. Nej, min Xperia finns inte med på listan, så då funkar det nog inte. Den har väl en 3 år på nacken. Då kan vi lika gärna köra Chromecast. Tycker mig i alla fall märka att det går åt mindre GB att köra direkt från telefonen än när vi delar hotspot till datorn och kör den vägen.
På sikt skall vi nog fixa något annat sorts wifi än att surfa på mobilerna.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.